1.300 de statii de alimentare pentru soferii de masini electrice din Lisabona

Autor: Hitechpedia   |   
Data: 17.12.2009   |   
0 comentarii

2009_12_17_Mediul_inconjurator_1300_de_statii_de_alimentare_pentru_soferii_de_masini_electrice_din_LisabonaSoferii de masini electrice din Lisabona se pot mandri cu unul dintre primele orase europene in care poti gasi prize pentru vehicule, aproape la tot pasul. Administratia capitalei portugheze a demarat in martie 2008 un program pilot prin care s-a angajat sa instaleze 1.300 de statii electrice de alimentare.

 

Potrivit acestui program, pana de Anul Nou vor fi instalate 100 de statii. In 2010 vor mai fi montate 300 de statii pentru masinile electrice, iar in 2011 vor fi montate inca 700. De asemenea, Guvernul portughez a facut reduceri substantiale la taxele pentru achizitiile de autoturisme cu propulsie electrica.

 

In Indexul Verde al Oraselor din Europa realizat de Economist Intelligence Unit (EIU) si prezentat de Siemens in cadrul conferintei COP15 de la Copenhaga, Lisabona se afla situata pe locul 18 din cele 30 de orase incluse in studiu, cu 57,25 de puncte.

 

Deoarece, conform Indexului Verde, unul din trei cetateni se deplaseaza cu masina, iar traficul urban serios periclitat de numarul mare de automobile nu poate fi solutionat in timp util din cauza infrastructurii ineficiente, autoritatile din Lisabona au considerat o buna solutie facilitarea achizitionarii de masini electrice.

 

O alta problema indicata in Indexul Verde este aceea a nivelului de emisii de dioxid de carbon: media ajunge la 7,2 tone/locuitor, anual. Pentru a-ti face o imagine generala asupra acestei probleme, media anuala a emisiilor de dioxid de carbon din Bucuresti ajunge la 5,2 tone/locuitor.

Comentariul tau

Email-ul tau nu va fi publicat. Numele si email-ul sunt obligatorii.

trimite