e-bike

10 lucruri pe care nu le stiai despre bicicletele electrice

Autor: Hitechpedia   |   
Data: 21.01.2013   |   
2 comentarii

1. O bicicleta electrica obisnuita poate circula cu o viteza maxima de 32 km/h folosind un singur set de baterii reincarcabile.

 

2. Prima bicicleta electrica din lume a fost patentata pe 31 decembrie 1895, in SUA. Nu avea decat o singura viteza, iar motorul electric avea o putere de 100 de amperi scosi dintr-o baterie de 10 volti.

 

3. In Israel, pentru orice bicicleta electrica care atinge peste 25 km/h si are o putere mai mare de 250W, ai nevoie de permis de conducere si polita de asigurare.

 

4. Cea mai rapida bicicleta electrica din lume se numeste BlackTrail, atinge o viteza maxima de 100 km/h, a fost fabricata intr-o editie limitata de 667 de exemplare. O astfel de bicicleta costa circa 60.000 de euro.

 

5. In 2009 a fost lansata prima roata inteligenta pentru bicicletele electrice, din lume. Roata, denumita Copenhagen Wheel, a fost fabricata de SENSEable City Lab impreuna cu Ducati Energia si include un dinam care acumuleaza rezerve de electricitate.

 

6. In statele americane Alabama, Arkansas, Kentucky si Maryland ai nevoie de permis de conducere pentru a putea merge cu o bicicleta electrica.

 

7. Mercedes-Benz, BMW, Volkswagen, Audi, Porsche, Lexus, Ford si Smart sunt cateva dintre brandurile auto care vand si biciclete electrice.

 

8. O bicicleta electrica are un coeficient de eficienta energetica de 18 ori mai bun decat cel al unui SUV.

 

9. China este cel mai mare exportator de biciclete electrice din lume.

 

10. La sfarsitul anilor ’80, in Elvetia au aparut primele biciclete electrice prevazute cu panouri fotovoltaice.

 

Comentarii

Hitechpedia

Sergiu, iti multumim pentru observatie.

30.01.2013

Sergiu

Daca aţi fi un pic documentati inainte sa scrieti aici, ati constata ca bicicleta electrica intra in categoria mopedelor, la noi in tara si, conform legii, ai nevoie de permis pentru a o conduce. Treceti si Romania pe lista inainte de Alabama, de exemplu.

22.01.2013

Comentariul tau

Email-ul tau nu va fi publicat. Numele si email-ul sunt obligatorii.

trimite