10 lucruri_steel

10 lucruri pe care nu le stiai despre otel

Autor: Hitechpedia   |   
Data: 26.02.2013   |   
0 comentarii

1. Otelul este produs inca din antichitate. Cea mai buna dovada este o bucata din acest aliaj, veche de peste 4.000 de ani, descoperita intr-un sit arheologic din Anatolia.

 

2. Mai mult de jumatate din tipurile de otel folosite acum in industria auto au fost descoperite numai in ultimii zece ani.

 

3. Produsele din otel pot fi reciclate in mod repetat, fara a-si pierde din duritate.

 

4. In 1914 Dodge a lansat prima masina din lume fabricata in intregime din otel.

 

5. Noul sistem Simetal Merim dezvoltat de Siemens in vederea indepartarii prafului din productia otelului brut duce la recuperarea a pana la 30% din energia utilizata in procesul de fabricare a otelului.

 

6. In timp ce pentru construirea unei case de lemn e nevoie de 40 de copaci, pentru construirea unei case de metal, de 2.000 de metri patrati, e nevoie doar de otelul reciclat din patru automobile.

 

7. Acoperisurile din otel sunt 100% reciclabile. In plus, sunt rezistente la foc si pot fi inlocuite doar o data la 50 de ani.

 

8. In 1912 un metalurgist englez pe nume Harry Brearley a inventat otelul inoxidabil in timp ce cauta un aliaj pentru a proteja tunurile de rugina.

 

9. Pentru fiecare tona de otel reciclat sunt economisite 1,13 tone de minereu de fier, 635 kilograme de carbuni si 54 kilograme de calcar.

 

10. Cutiile din otel sunt cel mai frecvent reciclate ambalaje pentru alimente.

 

Comentariul tau

Email-ul tau nu va fi publicat. Numele si email-ul sunt obligatorii.

trimite