10 things_automation

10 lucruri pe care nu le stiai despre sistemele de automatizare

Autor: Hitechpedia   |   
Data: 16.01.2013   |   
0 comentarii

1. Sistemele de automatizare sunt folosite in multe ramuri industriale, pentru ca sporesc capacitatea de productie, iar calitatea obiectelor fabricate este ridicata.

 

2. Industria chimica si cea metalurgica sunt primele cele mai importante ramuri industriale in care sistemele de automatizare sunt mai mult decat necesare. In acest fel, impactul asupra mediului inconjurator este mult diminuat.

 

3. Pentru ca procesul de productie sa decurga in conditii optime, Siemens a creat un sistem care se numeste Totally Integrated Automation (TIA) si care poate fi configurat astfel incat sa preia intregul proces de dezvoltare intr-o fabrica, de la planificare pana la produsul finit.

 

4. Pentru o utilizare cat mai prietenoasa, inginerii Siemens au creat pentru sistemul de automatizare Totally Integrated Automation si o interfata care inlatura orice platforma de gestionare a fiecarui subsistem in parte. Denumita TIA Portal, aceasta interfata permite gestionarea tuturor subansamblelor industriale rapid si eficient.

 

5. TIA Portal a fost conceput astfel incat sa ofere un nivel inalt de protectie impotriva piratarii utilajelor si a accesului neautorizat.

 

6. FAN Courier este prima companie romaneasca de curierat care foloseste o banda automata de sortare a coletelor.

 

7. Sistemele de automatizare sunt folosite cu succes si in locuinte. De exemplu, sistemul anti-incendiu The Swig fabricat de Siemens (Swig vine de la Siemens Wireless Next Generation) are un sistem de comunicatii wireless intre senzori si platforma centrala, care face diferenta dintre un incendiu real si fumul de tigara.

 

8. Sistemele automatizate gestionate de TIA Portal amplasate la mare distanta sau in zone greu accesibile pot fi accesate direct online.

 

9. Sipat este un sistem automatizat care fabrica medicamente. Solutia este atat de performanta incat poate prognoza calitatea fiecarei pastile in parte, la fiecare faza a procesului.

 

10. Daca esti curios sa afli cum e sa fii un manager de fabrica, poti juca Plantville. Acesta este un joc online dezvoltat de Siemens care te ajuta sa intelegi mai bine cum functioneaza sistemele de automatizare, pur si simplu punandu-le in functiune.

 

Comentariul tau

Email-ul tau nu va fi publicat. Numele si email-ul sunt obligatorii.

trimite