10 lucruri_tramvaie

10 lucruri pe care nu le stiai despre tramvaie

Autor: Hitechpedia   |   
Data: 29.01.2013   |   
0 comentarii

1. Prima linie de tramvai electric din lume a fost pusa in functiune de catre Siemens & Halske AG. S-a intamplat in mai 1881, in Lichterfelde, o suburbie a Berlinului.

 

2. Tramvaiele se deplaseaza mult mai usor prin trafic, decat orice alt mijloc de transport public.

 

3. Primul tramvai cu punte joasa din Romania a fost pus in functiune la Oradea.

 

4. Ai luat vreodata masa intr-un tramvai-restaurant? Acestea circula in Bruxelles (Belgia), Melbourne (Australia), Moscova (Rusia), Milano (Italia), Zurich (Elvetia).

 

5. Tramvaiele sunt mult mai prietenoase fata de mediul inconjurator, decat orice alt mijloc de transport in comun.

 

6. In prezent exista doua tipuri de tramvaie: cele care circula direct prin trafic si cele care au linii distincte sau protejate de restul traficului. Cele din urma sunt cunoscute dupa denumirea de metrou usor.

 

7. Cea mai mare retea urbana de tramvaie se gaseste in Melbourne. Include 250 de kilometrii de linii, 487 de tramvaie, 30 de rute si 1.763 de statii.

 

8. Siemens Inspiro este numele singurei serii de tramvaie din lume desenate de BMW. Acestea sunt compuse din sase vagoane, au o greutate totala de sase tone, sunt 95% reciclabile si circula pe liniile din Varsovia (Polonia).

 

9. In Bucuresti sunt 145 kilometri de linii de tramvai si 21 de rute. Garniturile de pe linia 41 sunt singurele cu acces pentru persoanele care se deplaseaza in carucior.

 

10. Astra Vagoane Calatori Arad fabrica deja tramvaie moderne Siemens Imperio. 24 dintre aceste garnituri vor ajunge pe liniile urbane din Arad, pana in 2020.

 

Comentariul tau

Email-ul tau nu va fi publicat. Numele si email-ul sunt obligatorii.

trimite