10 lucruri pe care nu le stiai despre turismul medical

Autor: Hitechpedia   |   
Data: 11.10.2011   |   
0 comentarii

turismul medicalFie ca e vorba de tratamente cosmetice sau proceduri mai complexe precum chirurgia cardiaca, oncologie, ori transplant de organe, turismul medical reprezinta una dintre facilitatile accesibile pentru pacientii care cauta servicii medicale care sa le raspunda cu acuratete nevoilor de sanatate, fara sa fie constransi a-si urma randul pe listele de asteptare ale spitalelor de unde acestia provin.

 

In cele ce urmeaza iti prezentam 10 lucruri pe care nu le stiai despre aceasta nisa turistica aflata in plina dezvoltare.

 

1. Turismul medical isi trage originile inca din antichitate, cand vechii greci calatoreau de-a lungul Marii Mediterane pentru a ajunge in golful Saronic, cunoscut atunci drept Epidauria. Acest spatiu era considerat sanctuarul lui Asclepios, zeul medicinei.

 

2. Marea parte a serviciilor cautate de turistii medicali constau in inlocuirea ligamentelor, chirurgie dentara, chirurgie cardiaca, oncologie si chirurgie estetica.

 

3. Cele mai noi state europene intrate in circuitul international al turismului medical sunt Belgia, Polonia, Slovacia si Ucraina.

 

4. Echipamentele medicale high-tech sunt primul motiv care-i determina pe turistii medicali sa aleaga anumite centre de spitalizare. Din intregul volum al pietei, acestia reprezinta 40%. Urmatorul argument pentru turismul medical, in pondere de 32% dintre cei intervievati, consta in ingrijirea medicala de inalta clasa. Viteza desfasurarii tratamentelor medicale complexe este cel de-al treilea motiv, iar al patrulea consta in cheltuielile medicale reduse. Aici ponderea e de 9%.

 

5. Daca in SUA inlocuirea unei valve aortice costa 100.000 de dolari, in America de Sud aceeasi operatie ajunge la 38.000 de dolari, in timp ce pe continentul asiatic poate costa si 12.000 de dolari.

 

6. In Turcia, turismul medical atrage aproximativ 40.000 de pacienti internationali anual. Acestia vin din Uniunea Europeana, Balcani, SUA si Orientul Mijlociu.

 

7. Sistemul medical privat din Romania este recunoscut pe plan international drept unul dintre cele mai dinamice din Uniunea Europeana. Conform ultimelor studii, turismul medical romanesc este axat preponderent pe servicii de buna calitate.

 

8. O tara care isi promoveaza intens serviciile de turism medical este Lituania. Tratamentele accesibile acolo sunt chirurgia estetica, operatiile oculare, precum si alte servicii conexe.

 

9. O nisa aparte in turismul medical consta in turismul de fertilizare. Acest segment s-a dezvoltat datorita restrictiilor legale din anumite tari ale lumii.

 

10. Tara unde majoritatea romanilor pleaca in turism medical este Israelul. Ministerul Israelian de Turism si o serie de asociatii profesionale medicale au dezvoltat chiar un program de promovare a serviciilor medicale oferite turistilor internationali.

Comentariul tau

Email-ul tau nu va fi publicat. Numele si email-ul sunt obligatorii.

trimite