regie

12 camine studentesti din Regie vor avea acoperisuri verzi

Autor: Hitechpedia   |   
Data: 31.10.2011   |   
0 comentarii

Gri-ul de Bucuresti risca sa se transforme, treptat, in verde urban. O companie din Austria pregateste deja primii 500 de metri patrati de verdeata pentru acoperisul unuia dintre caminele ‘U’ din Regie, care apartin Universitatii de Medicina si Farmacie ‘Carol Davila’. In proiectul pilot sunt incluse nu mai putin de 12 camine studentesti care vor avea acoperisuri verzi.

 

De ce acoperis verde? In primul rand pentru ca ofera o izolatie termica superioara acoperisurilor conventionale. Un alt motiv consta in simplitatea montarii si cresterii plantelor care sunt bine adaptate conditiilor de vreme de pe malurile Dambovitei.

 

Bineinteles, cel mai important motiv care a stat la baza acestui demers consta in inverzirea spatiului urban din Bucuresti, prin modalitati accesibile.

 

Acoperisul ecologic format din plante de talie mica este des intalnit in vestul Europei, precum si in SUA. Bugetul alocat pentru transformarea acoperisurilor celor 12 camine studentesti din Regie in spatii verzi se ridica la 7 milioane de lei si este finantat din fonduri europene.

 

Comentariul tau

Email-ul tau nu va fi publicat. Numele si email-ul sunt obligatorii.

trimite