Ziua Pamantului in 10 idei

Autor: Hitechpedia Guru   |   
Data: 22.04.2010   |   
1 comentarii

earthday_crafts_06Stiai ca Ziua Pamantului este pe 22 aprilie fiindca aceasta zi marcheaza inceputul primaverii in emisfera nordica si inceputul toamnei in emisfera sudica? Stiai ca prima conferinta internationala pe probleme de mediu a avut loc in 1972 in Suedia si a fost sustinuta de Organizatia Natiunilor Unite?

 

Afla mai multe despre Ziua Pamantului, precum si cele mai interesante idei pentru a celebra aceasta zi, chiar din acest articol! 

 

 

 

1. Prin reciclarea unei cutii din aluminiu poti obtine suficienta energie pentru a te uita la televizor timp de trei ore;

 

2. Prima data cand a fost celebrata Ziua Pamantului, s-a intamplat pe 22 aprilie 1970;

 

3. RECICLEAZA! Cu siguranta ai prin casa o multime de lucruri care nu-ti mai folosesc. In felul acesta iti aranjezi casa asa cum ti-ai propus de mai multa vreme si totodata scapi de obiectele aparent inutile, dar care, dupa o reprelucrare, iti vor putea fi utile din nou.

 

4. eCICLEAZA! Tastaturi, mousi, LCD-uri de care nu mai ai nevoie, PC-uri depasite! Depoziteaza-le intr-un punct dedicat si bea o bere cu prietenii tai. Pentru asa isprava, zau ca meriti!

 

5. DONEAZA! Orice iti este inutil poate fi de folos unui alt om care nu-si permite sa cumpere acele obiecte de la magazin.

 

6. Ai putea ca azi, de Ziua Pamantului, sa iti lasi masina la serviciu. Oricum parcarea de acolo este pazita! Eventual urca-te intr-un metrou in drumul tau spre casa. Ori, daca ambitia iti permite, mergi pe jos! In felul acesta scapi de nervi in trafic, scapi de grija stergatorului indoit pentru ca ti-ai parcat masina pe locul vreunui vecin si poti sa iesi din monotonia drumurilor tale de fiecare zi.

 

7. Plimba-te printr-un parc. Cu siguranta n-ai mai facut asta de multa vreme. Meriti un moment cu tine insuti/insati in aceasta zi speciala!

 

8. Te-ai gandit ca ai putea servi cina cu lumina inchisa? Marile restaurante din lume desfasoara activitati de acest gen doar pentru clientii fideli si pe foarte multi bani. Tu iti poti permite un astfel de rasfat chiar la tine acasa, impreuna cu persoana iubita. Descoperiti gusturi si arome noi fara sa vedeti ce mancati si bucurati-va de o noapte magica pe intuneric!

 

9. Macar azi evita sa mai printezi documentele cu care lucrezi. In acest fel, cativa copaci vor fi ocrotiti;

 

10. Daca iti place sa mesteresti prin casa, schimba-ti becurile cu spoturi LED si intrerupatoarele cu senzori de miscare. In felul acesta consumi mai putina energie, platesti facturi mai mici si protejezi mediul inconjurator.

Comentarii

Tweets that mention Ziua Pamantului in 10 idei - -- Topsy.com

[...] This post was mentioned on Twitter by Andrei Rizescu. Andrei Rizescu said: Ziua Pamantului in 10 idei – http://www.hitechpedia.ro/1330/1330.html [...]

22.04.2010

Comentariul tau

Email-ul tau nu va fi publicat. Numele si email-ul sunt obligatorii.

trimite