2010 FIFA World Cup: Cum sa faci din noapte zi

Autor: Hitechpedia Guru   |   
Data: 11.06.2010   |   
0 comentarii

moses-mabhidaDe astazi, centrul lumii s-a mutat in Africa de Sud. Campionatul Mondial de Fotbal a inceput in forta cu meciul dintre reprezentativa tarii gazda si nationala Mexicului, urmand ca peste cateva ore Uruguay sa intalneasca Franta pe stadionul din Cape Town.

 

Va spun sincer: la acest Campionat Mondial, preferata mea este Germania. Nemtii si-au luat-o de cateva ori de-a lungul timpului, fie de la Italia, fie de la Brazilia. Insa cele trei trofee mondiale din palmares sunt definitorii pentru traditia Germaniei in arenele sportului rege si totodata motivante pentru a lua si cea de-a patra cupa, acum din Africa de Sud.

 

Inca un motiv pentru care tin cu Germania consta in faptul ca va juca primul meci din Africa de Sud cu nationala Australiei, pe Moses Mabhida Stadium din Durban. Poate ca numele acestui stadion nu-ti suna la fel de pitoresc precum Wembley, Camp Nou, Allianz Arena, Santiago Bernabeu sau Ghencea. Asta pentru ca e unul dintre cele mai noi stadioane moderne din lume si, in afara de faptul ca va gazdui una dintre semifinalele 2010 FIFA World Cup, are ceva special: toate instalatiile de iluminare sunt realizate cu LED-uri.

 

Vinovati de aceasta noua capodopera tehnologica sunt inginerii de la Osram care au construit o arcada transversala pe toata lungimea stadionului. Simbolizand unitatea Africii de Sud, aceasta arcada are rolul de a lumina cat mai eficient suprafata de joc, precum si de a facilita transmisiunile live care vor fi urmarite de sute de milioane de telespectatori din intreaga lume.

 

Inalta cat un bloc de 30 de etaje, lunga de 350 de metri si cu o greutate de 2.600 de tone, arcada sustine elemente de cate 1.8 metri cu spoturi LED, precum si sistemul LED Luminaire ”Dynamic Effect” dezvoltat de acest brand. Pe langa aparitia dinamica, solutia implementata de Osram este usor de intretinut pe toata durata Campionatului Mondial de Fotbal, costuri de electricitate scazute si rezistenta sporita la conditii de vreme vitrege.

Comentariul tau

Email-ul tau nu va fi publicat. Numele si email-ul sunt obligatorii.

trimite