A aparut bicicleta fara lant!

Autor: Hitechpedia Guru   |   
Data: 16.04.2010   |   
1 comentarii

city-cycleIn secolul XXI, drumurile anevoioase au devenit accesibile. Drumurile de weekend au devenit tot mai putine. Drumurile libere sunt supraaglomerate. Drumurile lungi sunt tot mai scurte. Dar… ce s-a intamplat cu drumurile scurte? Mergi pana in parcul din apropierea casei tale. Mergi pana la un supermarket. Te deplasezi prin vecini.

 

Dintr-un profund sentiment de comoditate, romanul modern si-a transformat picioarele in pedale de masina, iar mainile in elemente conectoare pentru volan. Pentru iubitorul de masini posesor de permis de conducere, mersul biped se rezuma de cele mai multe ori la deplasarile prin casa si pe langa parcare. Lipsa unor probleme de sanatate vizibile determina aparitia explicatiei in locul actiunii. A preocuparilor cat mai putin solicitante din punct de vedere fizic.

 

Bunaoara vorbim de obiceiuri pe care de multe ori nu le vedem, iar cand le sesizam deja e prea tarziu pentru a mai preveni ceva. Producatorii de biciclete s-au adaptat acestei cereri si in locul clasicelor vehicule 100% mecanice datatoare de tonus si buna dispozitie, avem alternative electrice care, la fel ca si vechile biciclete, dezvolta zero emisii. Sunt mai bune decat modelele non-electrice? Pana la urma o bicicleta ramane o simpla bicicleta. Eventual cu un aport tehnologic sofisticat si rafinat artistic la grad de simplitate.

 

Christian Vollmer, un tanar designer pentru care simplitatea bicicletei – fie ea si electrica – inca mai poate fi simplificata, a creat City Cycle: prima si deocamdata singura bicicleta fara lant, din lume. Asta inseamna ca tot ce pedalezi la vale se incarca in motorul electric si se compenseaza cand nu mai poti pedala la deal. Inseamna ca in loc de lant, City Cycle functioneaza cu o simpla curea de transmisie. Inseamna ca poti merge cu bicicleta la serviciu, fara sa ajungi transpirat la destinatie. Inseamna ca ai o bicicleta altfel si astfel poti face un statement futurist in trafic. Si, cu ocazia asta, ai putea accepta treptat ghidonul in locul volanului!

Comentarii

Tweets that mention A aparut bicicleta fara lant! - -- Topsy.com

[...] This post was mentioned on Twitter by Andrei Rizescu. Andrei Rizescu said: A aparut bicicleta fara lant! – http://www.hitechpedia.ro/a-aparut-bicicleta-fara-lant/1317.html [...]

16.04.2010

Comentariul tau

Email-ul tau nu va fi publicat. Numele si email-ul sunt obligatorii.

trimite