About Hitechpedia

Autor: Hitechpedia   |   
Data: 03.11.2009

Primul blog de tehnologie? Da. Verde.

 

Hitechpedia este un blog de tehnologie verde sau asa cum l-a caracterizat unul din primii bloggeri si jurnalisti specializati care a scris despre el, “Blog de tehnologie, inginerie, stiinta”. Toate privite din perspectiva unui consum energetic responsabil, a unor tendinte de eficientizare prin tehnologie, inginerie, inovatie si stiinta, si de imbunatatire a mediului in care traim prin convergenta acestora. Asadar, un blog hi-tech, dar verde, sau “eco-friendly”, daca suportati englezismul. 

 

Hitechpedia va provoaca sa va imaginati, pe baza ultimelor inovatii in domeniu, cum ar putea fi casa, orasul sau tara in care traiti mai inteligenta, sau cum v-ati putea eficientiza propriile activitati sau consumul energetic. Toate acestea avand la baza eforturile companiei Siemens care ajuta la implementarea de sisteme inteligente in intreaga lume. 

 

Necesitatea acestui blog a aparut in urma unui studiu demarat de Siemens in colaborare cu Economist Intelligence Unit. Rezultatul acestuia, Indexul Verde al Oraselor din Europa, rezultatul acestui studiu, analizeaza 30 de orase europene – inclusiv Bucuresti -, din punctul de vedere al dezvoltarii lor durabile. Studiul ofera o baza de comparatie a impactului asupra mediului inconjurator al oraselor si isi propune sa ofere un inbold pentru imbunatatirea conditiilor urbane pe termen lung.

 

Probabil va puteti inchipui deja locul pe care il ocupa Bucurestiul in acest top si motivele pentru care nu e pe un loc fruntas, desi in ultimii ani a inceput sa gazduiasca proiecte menite sa-l pregateasca pentru viitor. Insa pentru asta, Bucurestiul are nevoie de sprijinul propriilor locuitori. Ei sunt cei care trebuie sa gandeasca in viitor, sa se informeze si sa afle cum arata un oras cat mai eficient energetic, cat mai bine gestionat in toate elementele care-l compun si cat mai pregatit pentru a raspunde unor probleme precum cele legate de: traficul rutier, transportul in comun, distribuirea si refolosirea energiei, folosirea energiilor solare si eoliene, dotarea sistemului de sanatate cu tehnologie de ultima ora, etc.

 

Si de aceea a aparut acest blog. primul blog de tehnologie, inginerie, stiinta, inovatie si responsabilitate. Primul blog care nu vorbeste despre orice tehnologie si despre ultimele gadgeturi, ci despre inovatiile care intr-adevar ne-ar putea face viata mai buna, si pe care trebuie sa le cunoastem, sa le intelegem si sa ni le dorim si in casa, orasul sau tara in care traim.