Active House la tine acasa!

Autor: Hitechpedia   |   
Data: 23.08.2010   |   
0 comentarii

2010_08_23 Active House_1Un vechi proverb spune ca niciun barbat nu poate trai pe deplin linistit cu o casa mare si o femeie frumoasa. Pana la urma o viata linistita ar fi una monotona si deloc sanatoasa pentru un barbat pus mereu pe fapte mari. Toata consideratia pentru femeile frumoase din viata noastra. Totusi, cum ramane cu casa mare? Fara indoiala asigura un stil de viata, un statut social privilegiat, precum si un mediu generos pentru ocupantii ei. Dar cu ce costuri? De la achizitia terenului si pana la utilitatile pe care le platesti lunar, o constructie mai mare decat necesitatile familiei tale poate deveni oricand prilej de frecvente insomnii!

 

Daca tot ai de gand sa te desprinzi de micile placeri si inconveniente ale traiului la bloc in favoarea unei case pe pamant, poate ca e bine sa arunci un ochi peste platforma Active House a constructorilor danezi de la VKR Holding. Practic, acest concept promoveaza un viitor domestic accesibil in prezent, fiind puternic orientat catre eficienta si autonomie energetica, emisii zero de dioxid de carbon, sisteme de ventilatie indoor sanatoase, precum si standarde de calitate inalte ale proiectului si, implicit, constructiei noii tale locuinte.

 

Proiectat sub forma unui nivel (parter) si mansarda, prototipul Active House este construit din materiale eco-friendly, alese dupa principii de durabilitate si eficienta energetica. In locul unui acoperis conventional, constructorii danezi au optat pentru panouri fotovoltaice care, alaturi de imbunatatirile termice din interior si un sistem de management al energiei generate, asigura aproximativ 800 kWh de electricitate pe luna si agent termic in toata casa. Surplusul de electricitate este automat directionat catre reteaua nationala/locala de energie.

 

Pentru o mai buna iluminare si ventilatie, principalele camere din Active House au fost prevazute cu ferestre mari, astfel incat ocupantii sa aiba acces la lumina naturala. In plus, toate aceste facilitati sunt monitorizate fara intrerupere si accesibile printr-un touchscreen montat pe perete. Cu sau fara criza financiara, creativitatea fabricantilor de materiale noi si solutii energetice cu nivel ridicat de autonomie te pun in fata unei intrebari (retorice?) pentru viitorul tau si al familiei tale: mai este avantajos sa dai banii pentru a construi o casa mare sau merita sa investesti intr-o casa durabila si inteligenta?

 

2010_08_23 Active House_2

Comentariul tau

Email-ul tau nu va fi publicat. Numele si email-ul sunt obligatorii.

trimite