Acuson SC2000: imagistica de inalta performanta pentru specialistii in cardiologie

Autor: Hitechpedia   |   
Data: 10.02.2010   |   
0 comentarii

2010_02_10_Acuson SC2000Aerul poluat, obezitatea, fumatul excesiv, circulatia slaba a sangelui, accidente neprevazute, stari de panica, lucrul in medii insalubre – mai devreme sau mai tarziu, toate duc la aparitia unor boli de inima. Vestea buna este ca medicina moderna se afla intr-o continua dezvoltare, iar medicii cardiologi dispun acum de tehnologii avansate de imagistica si diagnosticare.

 

Un astfel de sistem este Acuson SC2000 dezvoltat de Siemens. Datorita sistemului cu ultrasunete, acest dispozitiv poate afisa instantaneu imagini complete ale inimii, folosind un singur ciclu de rotatie. Cu ajutorul Acuson SC2000, medicii pot monitoriza functiile inimii mult mai eficient si cu o calitate a imaginii mult mai buna.

 

Implementat pentru prima data la spitalul San Carlos din Madrid (Spania), sistemul Acuson SC2000 furnizeaza, in premiera, date cardiologice net superioare altor sisteme de pe piata. Daca, in acest moment, o electrocardiograma 3D necesita intre patru si sapte repozitionari ale aparatului in jurul inimii, in cazul Acuson SC2000 un singur astfel de ciclu e de ajuns pentru a furniza capturi imagistice complete ale inimii, 90×90 de grade, la peste 40 de volume pe secunda si o profunzime de 16 centimetri.

 

Inca o performanta notabila a sistemului Acuson SC2000 consta in afisarea ecografiilor Doppler color, de mare ajutor pentru medicii cardiologi. Practic, Siemens a conturat o solutie de imagistica si diagnosticare foarte rapida, menita sa eficientizeze la maxim timpii de investigare a pacientilor, precum si aplicarea tratamentelor specifice bolilor la nivel cardiac.

Comentariul tau

Email-ul tau nu va fi publicat. Numele si email-ul sunt obligatorii.

trimite