Sky Greens

Afacere durabila cu ferme verticale, in Singapore

Autor: Hitechpedia   |   
Data: 09.11.2012   |   
0 comentarii

Agricultura in marile aglomerari urbane este o activitate economica de compromis. In general, pentru ca lipsa de spatiu pentru culturile de legume te restrange la o productie mica si venituri pe masura. Pentru un antreprenor din Singapore, lipsa de legume proaspete din supermarketuri s-a dovedit a fi o oportunitate pentru dezvoltarea unei afaceri de succes.

Asa a aparut Sky Greens, primele sere verticale eco-friendly din Singapore care asigura o productie chiar si de zece ori mai mare decat cea a serelor unde legumele sunt cultivate dupa metode traditionale.

Secretul Sky Greens consta in plantarea semintelor pe niste etajere care, la randul lor, sunt puse pe o banda rulanta verticala, pe toata inaltimea turnurilor de noua metri, care fac ca plantele sa creasca mai repede decat in culturile obisnuite.

In prezent ferma verticala Sky Greens produce cate jumatate de tona de legume pe zi, din toate cele 120 de turnuri plantate. Pentru anul viitor, fermierii high-tech din Singapore vor sa mareasca numarul de turnuri la 300 si sa creasca productia zilnica de legume proaspete la doua tone.

Comentariul tau

Email-ul tau nu va fi publicat. Numele si email-ul sunt obligatorii.

trimite