poza1

Afacere prospera din car-sharing, pe strazile din Paris

Autor: Hitechpedia   |   
Data: 19.10.2012   |   
0 comentarii

Anul trecut, pe vremea asta, iti povesteam despre un start-up inedit pe strazile din Paris: 66 de masini electrice de dimensiuni mici puteau fi inchiriate de catre oricine, prin intermediul unuia dintre primele servicii de car-sharing din Europa. Acum Autolib, compania care inchiriaza aceste masini, are pe strazile pariziene nu mai putin de 1.800 de vehicule electrice parcate in 670 de statii amenajate in Paris si in suburbii.

Serviciul functioneaza dupa un principiu simplu: conduci dintr-o statie Autolib la alta, in functie de destinatia la care vrei sa ajungi. Plata se face sub forma unui abonament de baza, la care achiti suplimentar kilometrii parcursi.

In numai 10 luni masinile electrice de culoare argintie, cunoscute drept Bluecars, au fost inchiriate de 550.000 de ori. Majoritatea doritorilor sunt barbatii cu varste cuprinse intre 25 si 39 de ani. Tot din datele oferite de Autolib, 70% dintre clienti nu au masini proprii.

Bluecar-ul este de fapt un hatchback cu patru locuri si trei usi, dotari interioare elementare si un contor de kilometri ca de taxi. Motorul electric care pune in miscare rotile din fata este conectat la o baterie Li-Ion de 30 kWh, care ii asigura taxi-ului fara sofer o autonomie de pana la 250 de kilometri pe strazile pariziene si de 150 de kilometri la drum intins, pe autostrada.

Comentariul tau

Email-ul tau nu va fi publicat. Numele si email-ul sunt obligatorii.

trimite