Afla ce poate face Nanobox, cel mai mic computer industrial din lume, comparativ cu un PC obisnuit

Autor: Hitechpedia   |   
Data: 18.05.2011   |   
0 comentarii

Siemens startet Produktfamilie besonders kompakter Industrie-PCsSimatic IPC227D Nanobox este un PC futurist fara sa fie gadget. Are touchscreen fara sa fie iPad. Sau alta tableta comerciala. Arata bine fara sa fie cool. E foarte mic – cat un recipient de un litru. Dar fara sa fie portabil. Nu sta bine in sufragerie. Nici macar in birou. Nu canta, nu are aplicatii multimedia si nu se conecteaza wireless la toate jucariile electronice din casa. Nici macar la iPhone.

 

In schimb, Simatic IPC227D Nanobox face ca un complex imobiliar sa poata fi ridicat, de la proiectare la cladirile propriu-zise, fara nici cele mai mici abateri. Face ca robotii din fabricile auto sa actioneze intocmai pentru ca vehiculele de pe linia de asamblare sa fie corect montate. Iata doar o parte din capabilitatile celui mai nou si mai mic computer industrial din lume!

 

Construit astfel incat sa reziste in medii industrial de solicitante, noul venit din gama Simatic poate fi folosit intr-o plaja generoasa de domenii, de la building management la sisteme complexe de transport, oriunde pe glob. La fel ca si alte computere industriale, IPC227D Nanobox poate fi montat in interiorul altor masinarii industriale sau, la fel de bine, poate functiona independent.

 

Una peste alta, rezista cu brio la socuri mecanice, vibratii, campuri electrice si temperaturi inalte.  Acesta este unul dintre motivele pentru care tehnicienii de la Siemens testeaza fiecare exemplar la cate 40 de grade Celsius, timp de 36 de ore, fara intrerupere.

 

Dar hai sa ne uitam si in interiorul acestei nano-minuni heavy-duty! Simatic IPC227D Nanobox functioneaza cu procesoare de inalta performanta Intel Atom. Intrucat foloseste foarte putina energie, Nanobox nu degaja caldura. Deci n-are nevoie de cooler. Deci poate fi instalat, practic, oriunde. In dimensiunile de 19x10x6 cm, ridicol de mici pentru un computer industrial, are in loc de hard disk cam 50Gb de carduri de memorie CompactFlash, rezistente la conditiile termice extreme.

 

Gratie setarile BIOS adaptate pentru stocarea pe platforme de tip EEPROM (initialele provin de la Electrically Erasable Programmable Read-Only Memory), necesitatea bateriilor de siguranta a fost complet eliminata. Doar ecranul tactil mai consuma. Doar putin, atat cat poate consuma un ecran LED de 7, 9 sau 12 inch. Dupa preferinte!

Comentariul tau

Email-ul tau nu va fi publicat. Numele si email-ul sunt obligatorii.

trimite