Afla cum functioneaza un Biograph mMR si ce importanta are in imagistica medicala

Autor: Hitechpedia   |   
Data: 04.02.2011   |   
0 comentarii

Weltneuheit in der Bildgebung: Siemens stellt integriertes MR- uDin lipsa de Photoshop si dificultatile pe care un astfel de program le-ar putea avea intr-un spital, unde suita detaliilor grafice necesita o prelucrare la viteza direct proportionala cu urgentele gestionate de medicii de garda, dezvoltatorii de solutii imagistice medicale s-au vazut nevoiti sa gaseasca o platforma complementara, extrem de performanta.

 

Iata, pe scurt, cum si mai ales de ce avem in ziua de astazi Biograph mMR, dispozitivul lansat de Siemens Healthcare ce imbina caracteristicile imaginilor obtinute prin rezonanta magnetica si tomograful cu emisii de pozitroni (PET) intr-o singura unitate.

La o prima vedere, cele doua tehnologii ar fi fost aproape imposibil de imbinat. Imagistica medicala prin rezonanta magnetica utilizeaza un camp magnetic foarte puternic si unde electromagnetice, pentru a determina o imagine din care doctorii isi pot face o impresie despre boala de care sufera pacientul. Pe de cealalta parte, un PET functioneaza prin injectarea unei doze foarte mici de markeri radioactivi in corpul pacientului, inainte de examinare.

 

Prin suprapunerea inteligenta a unor layere separate, Biograph mMR este primul dispozitiv de imagistica medicala care face posibila alcatuirea unei imagini de ansamblu asupra pacientului. Mai mult, calitatea imaginilor obtinute este mai buna decat daca personalul ar utiliza doar una dintre cele doua componente.

 

Cu ce te ajuta sa stii toate aceste informatii? E simplu. Beneficiind de acest utilaj inovator, medicii pot spune cu maxima acuratete ce forma de cancer are pacientul examinat, precum si faza in care se afla aceasta boala. La fel si in cazul dementei, usor de observat in urma vizualizarii imaginilor realizate. Prin conectarea la sistemul informatic al clinicii respective, medicii pot sincroniza acest diagnostic cu un tratament particularizat la nivel de pacient. Exact. Rapid. Eficient.

Comentariul tau

Email-ul tau nu va fi publicat. Numele si email-ul sunt obligatorii.

trimite