Afla cum poti obtine energie verde din arderea algelor!

Autor: Hitechpedia   |   
Data: 08.07.2010   |   
0 comentarii

Verbrennung von Biomasse als Alternative zu Kohle / Burning biomIn prezent, carbunii genereaza peste 37% din energia electrica folosita pe glob. Industria siderurgica de pe mapamond depinde in intregime de carbuni. Sunt cea mai ieftina sursa de energie – la un pret cu aproximativ 50% mai mic decat cel al petrolului. Iata si reversul medaliei: se afla pe primul loc in lume, in privinta volumului de emisii de dioxid de carbon.

 

Iata doar cateva dintre cele mai importante informatii despre carbuni si industria miniera din zilele noastre. Cum putem face astfel incat sa reducem emisiile de dioxid de carbon? Foarte simplu! Ardem carbuni impreuna cu biomasa vegetala. Este vorba despre alge care asimileaza dioxid de carbon chiar si dublu decat volumul lor propriu-zis si care, prin arderea intr-un mediu controlat, reduc cu 20% nivelul de poluare emanat de carbuni.

 

Inca o veste buna: nu e nevoie sa construiesti ferme speciale pentru a dezvolta micro-culturi din alge. Conform exemplului dat de compania americana PetroAlgae, iti trebuie niste bazine cu apa in care aceste alge se dezvolta datorita expunerii indelungate la soare. Aceste alge pot fi recoltate o data la cateva ore si apoi arse impreuna cu carbunii in vederea generarii de energie atat de necesara pentru diverse ramuri industriale.

 

Cercetatorii de la Siemens Corporate Technology au dezvoltat o modalitate si mai optima de recoltare a algelor despre care vorbim. Datorita continutului bogat in fier, e nevoie de cateva particule cu proprietati magnetice pentru a recolta aceasta biomasa fara niciun efort.

 

Solutia imbinarii materiei prime miniere cu biomasa a dat deja rezultate semnificative in anul fiscal precedent. Dezvoltatorii industriali care au apelat la ajutorul resurselor vegetale recoltate de PetroAlgae si au redus emisiile de dioxid de carbon cu 210 milioane de tone. Desi pare un volum foarte mare, este de dorit ca un numar cat mai mare de dezvoltatori industriali sa apeleze la aceste resurse eco-friendly. In acest fel emisiile globale de dioxid de carbon vor duce din ce in ce mai putin la schimbarile climatice, iar calamitati naturale precum inundatiile din ultimele zile petrecute in Romania si alte tari din Europa vor fi deveni doar niste lectii importante pentru generatiile viitoare.

Comentariul tau

Email-ul tau nu va fi publicat. Numele si email-ul sunt obligatorii.

trimite