poza1

AGENT PROVOCATOR Imagistica medicala in cazul pacientilor obezi

Autor: Hitechpedia   |   
Data: 12.06.2012   |   
0 comentarii

Obezitatea este o boala. La fel ca orice alta boala, aceasta trebuie tratata si, cum ar fi de dorit, vindecata. Problema consta in faptul ca, pentru aprofundarea diagnosticelor, este nevoie de aparatura specializata care poate scana in profunzimea tesuturilor, la fel ca in cazul pacientilor de greutate normala.

Iata una dintre dilemele curente ale medicinei moderne. Potrivit medicilor radiologi de la spitalul Adelaide and Meath din Dublin, aproape toti pacientii obezi ar putea fi supusi investigatiilor de imagistica medicala, daca ar avea cu 20 de kilograme mai putin.

Desi pare o cantitate neglijabila tinand cont de performantele aparatelor moderne, 20 de kilograme poate face lejer diferenta dintre un diagnostic corect si unul eronat. De pilda, in cazul oamenilor cu greutatea medie de 128 de kilograme, o examinare imagistica transversala sau o flouroscopie este din start supusa esecului.

Chiar si cand este vorba despre un scanner medical performant, obtinerea  de imagini high-tech poate fi o adevarata provocare, prin simplul fapt ca excesul de kilograme duce la depasirea campului de vizualizare al aparatului.

Comentariul tau

Email-ul tau nu va fi publicat. Numele si email-ul sunt obligatorii.

trimite