Al Gore: ‘Ghetarii din Oceanul Arctic vor disparea peste cinci ani’

Autor: Hitechpedia   |   
Data: 15.12.2009   |   
1 comentarii

2009_12_15_Mediul_inconjurator_Al Gore_Ghetarii_din_Oceanul_Arctic_vor_disparea_peste_cinci_aniPrezent la Conferinta Natiunilor Unite pentru Schimbarile Climatice – COP15 din Copenhaga, Al Gore – fost vicepresedinte al SUA si castigator al Premiului Nobel pentru Pace, in 2007 – a atras atentia participantilor la summit cu privire la efectele devastatoare ale incalzirii globale asupra Oceanului Arctic.

 

Potrivit studiilor desfasurate impreuna cu cercetatoarea danez Dorthe Dahl Jensen, Al Gore a aratat faptul ca, in maxim sapte ani, suprafetele de gheata din Oceanul Artic vor disparea de tot. Aceasta concluzie i-a alarmat pana si pe expertii unei agentii a Guvernului SUA care au recunoscut ca efectele mentionate de Gore sunt mult mai grave decat previziunile lor, facute in urma cu opt luni.

 

‘E dificil sa redai surprinderea cercetatorilor cu privire la problemele de mediu din spatiul arctic, atunci cand au vazut acest studiu. Ghetarii din Oceanul Arctic vor disparea peste cinci ani’, a mai spus Al Gore, facand referire la lunile de vara arctica si raportul realizat impreuna cu US Naval Postgraduate School, institutia de invatamant ale carei studii sunt deosebit de importante pentru expeditiile realizate de marina americana in spatiul arctic.

 

Afirmatiile facute de Al Gore au fost sustinute si de Dorthe Dahl Jensen, din partea Universitatii din Copenhaga, care a precizat faptul ca, in ultimii 10 ani, topirea ghetarilor din Oceanul Arctic a dus la o crestere a nivelului marilor de la 1,8 la 3,4 de milimetri pe an.

Comentarii

Nu e incalzire globala, nu vedeti ce frig e? | Dan Dragomir: stiri online

[...] Acum, continua intr-un ritm accelerat topirea ghetarilor de la Poli >> [...]

15.12.2009

Comentariul tau

Email-ul tau nu va fi publicat. Numele si email-ul sunt obligatorii.

trimite