Enterop

Alimentare standard pentru masinile electrice

Autor: Hitechpedia   |   
Data: 25.01.2013   |   
0 comentarii

Oricat de silentioase si de ecologice ar fi, masinile electrice nu se numara printre cele mai fiabile vehicule din lume. De exemplu, majoritatea au o autonomie cuprinsa intre 100 si 300 de kilometri. Insa nimeni nu-ti garanteaza ca atunci cand ramai fara electricitate, vei gasi o statie de alimentare de care ai nevoie. Chiar si in cazul fericit in care vei gasi un punct de alimentare, greu de crezut ca stecherul se va potrivi cu sistemul de alimentare al automobilului tau.

 

In curand toate aceste inconveniente vor disparea. Si asta pentru ca Siemens impreuna cu mai multi parteneri din industria auto lucreaza la eNterop, un sistem de alimentare standard care va fi folosit de toti producatorii auto pentru modelele lor electrice.

 

Unul dintre factorii importanti pentru care masinile electrice ar putea avea succes pe piata auto consta in frecventa si usurinta cu care poti gasi o statie de alimentare. Din acest motiv, sistemul de incarcare dezvoltat in cadrul proiectului eNterop urmareste sa intruneasca mai multi parametri, printre care setarea timpului de alimentare, limitele de tarife pentru electricitate, precum si nivelul minim de incarcare.

 

Alaturi de Siemens, din acest parteneriat mai fac parte BMW, Continental, Daimler, RWE, Volkswagen, Universitatea Tehnica din Dortmund si Fraunhofer Institute for Factory Operation and Automation. Costul acestui proeict e de 4,6 milioane de euro, impartit 50/50 intre Ministerul Federal German al Economiei si partenerii din aceasta industrie.

 

Comentariul tau

Email-ul tau nu va fi publicat. Numele si email-ul sunt obligatorii.

trimite