Americanii au reinventat roata… de bicicleta (VIDEO UPDATE)

Autor: Hitechpedia Guru   |   
Data: 18.12.2009   |   
1 comentarii

2009_12_18_Orasul_inteligent_Americanii_au_reinventat_roata_de bicicletaIncredibil, dar adevarat! A fost lansata prima bicicleta din lume prevazuta cu o roata inteligenta: in timp ce pedalezi, dinamul inclus pe roata-prototip acumuleaza rezerve de energie electrica. Devine util atunci cand pedalezi noaptea si chiar indispensabil pentru kilogramele in plus si confortul tau, atunci pedalezi la deal.

 

Roata The Copenhagen Wheel, impreuna cu bicicleta alba aferenta, au fost prezentate chiar in aceasta saptamana, in cadrul Conferintei Natiunilor Unite pentru Schimbarile Climatice – COP15, ce are loc la Copenhaga. Reactiile celor care s-au suit pe saua acestei biciclete au fost neasteptat de bune! Primarul orasului canadian Toronto, David Miller, chiar a ‘imprumutat’ o astfel de bicicleta pentru a se deplasa catre Bella Center – complexul care gazduieste summit-ul COP15.

 

Inca o veste buna! Dispozitivul Copenhagen Wheel preia date despre trafic, zone cu grad ridicat de poluare si traseele urmate de tine si ti le afiseaza pe smartphone-ul tau amplasat direct pe ghidon. Astfel stii in orice moment cati kilometri verzi ai parcurs si ai in fata ochilor o harta interactiva a orasului in care te afli, personalizata in functie de rutele si zonele frecventate. Daca vrei sa te intalnesti cu prietenii, poti da share oricand informatiilor stocate de roata bicicletei tale, direct in comunitatea ta online.    

 

Nu te grabi sa cauti pe Google dealerii din Romania care comercializeaza aceasta bicicleta. Mai bine strange banii necesari! Bicicleta prevazuta cu Copenhagen Wheel a fost prezentata deocamdata ca si concept. Initiatorii acestui proiect – americanii de la SENSEable City Lab, ajutati de Ducati Energia – au anuntat ca vor pune acest e-bike in productie de serie, incepand chiar de anul viitor.

THE COPENHAGEN WHEEL

Comentarii

schuster cristian

Multi ani in urma am vazut de la distanta o doamna care dupa ce isi facuse treburile prin apropriere s-a deplasat pana la marginea trotuarului unde s-a urcat pe o bicileta si a plecat .Am reusit sa mai vad ,destul de vag,ca a pedalat putin dupa care un motor destul de plat amplasat pe roata din fata , a pornit si cu un zgomot f. silentios
a scutit -o pe persoana in cauza sa mai pedaleze.N-am reusit sa vad mai mult si nici nu puteam sa o caut in lunea larga dar am zis ca asa ceva trebuie sa mai apara pe ” piata” Oricum nu era voba de o adaptare caci bicicleta nu era din cele f. usore iar motorul scotea un bazait usor fara fum. Nu era o bicilceta grea ca cele de zise electrice di comert.

4.04.2010

Comentariul tau

Email-ul tau nu va fi publicat. Numele si email-ul sunt obligatorii.

trimite