Amphibious 1000 sau cum sa-i faci pe seicii din Dubai sa le pese de mediul inconjurator

Autor: Hitechpedia   |   
Data: 08.10.2010   |   
0 comentarii

2010_10_08 Amphibious 1000_1In Emiratele Arabe Unite, criza financiara a dus la situatii fara precedent pentru seicii luxului absolut. Importurile de masini exotice au fost drastic reduse, pana la editii ultrarare de Bugatti si bolizi fabricati doar la comanda. Avantul proiectelor rezidentiale a suferit modificari fundamentale: mai bine cladiri mai inalte si mai putine, decat multe si sarace in etaje. Revenind in stratosfera luxului de Dubai, antreprenorii din acest segment au inteles, in sfarsit, ca nu e rentabil sa amenajezi arhipelaguri artificiale populabile cu case de vacanta pentru pionierii afacerilor cu petrol.

 

Drept urmare, dupa deja celebrul Palm Jumeirah, impreuna cu planeta noastra re-aparuta in Golful Persic, un nou proiect de mare anvergura isi face loc in peisajul imobiliar din Dubai, de aceasta data propus de casa italiana de arhitectura Giancarlo Zema Design Group: Amphibious 1000.

 

Adaptat noilor tendinta de criza, inovatie si arhitectura eco-friendly, proiectul vizeaza tot clasa investitoare din Dubai si imprejurimi. Dar cu niste diferente notabile. Cu o extindere orizontala pe un kilometru in largul marii, Amphibious 1000 scoate in fata patru hoteluri semi-scufundate, toate insumand 75 de spatii de cazare ultraluxoase, atat deasupra luciului de apa, cat si submarine. Potrivit arhitectilor, viata printre pesti si corali poate fi nebanuit de palpitanta. Ocupantii vor avea acces la galerii de arta submarine, precum si un tunel exterior care transforma mediul inconjurator submarin intr-un imens parc acvatic.

 

Conform acelorasi arhitecti, complexul hotelier va fi completat de case de vacanta plutitoare ”acostate” in jurul unor pontoane realizate din bare de otel si lemn de tec. Accesul in complex se va face exclusiv cu masini electrice, iar intretinerea parcurilor si gradinilor din acest ansamblu rezidential futurist ar trebuie efectuata de pe yachturi speciale, propulsate de motoare pe baza de hidrogen. Din surse neoficiale, dezvoltatorul care a comandat acest nou vis exotic e Nakheel, compania condusa de guvernul din Dubai si totodata aceeasi care gestioneaza investitiile din ansamblul rezidential Palm Jumeirah.

 

2010_10_08 Amphibious 1000_2

 

 

2010_10_08 Amphibious 1000_3

Comentariul tau

Email-ul tau nu va fi publicat. Numele si email-ul sunt obligatorii.

trimite