poza1

Angiografii pentru copii, cu radiatii minime

Autor: Hitechpedia   |   
Data: 01.06.2012   |   
0 comentarii

In pediatrie, dispozitivele de imagistica medicala de utima ora poate face fata cu greu cerintelor de zi cu zi. Si asta pentru ca biomarkerii necesari in efectuarea unei tomografii computerizate sau a unei angiografii trebuie atent monitorizati astfel incat sa nu apara riscul ca dozele sa-i dauneze pacientului.

In cazul angiografului Artis Zee, insa, dozajul radiatiilor poate fi monitorizat si controlat in orice moment, fara a pierde ceva din calitatea imaginilor rezultate.

Solutia care supravegheaza dozajul pentru copii se numeste CAREguard si permite medicilor sa ajusteze radiatiile exact la nivelul de care au nevoie. Pachetul CARE (vine de la Combined Applications to Reduce Exposure) reduce doza de radiatie la minimul posibil pentru obtinerea imaginilor dorite. Acest procedeu se face automat, in timp ce doctorul poate mari putin concentratia, pentru ca unele vase de sange sa apara cat mai detaliate pe ecran.

Daca radiatiile au depasit un anumit prag, aparatul declanseaza automat o alarma sonora, sincronizata cu o lumina intermitenta pe ecranul radiologului, pentru ca acesta sa ia masurile corespunzatoare.

Comentariul tau

Email-ul tau nu va fi publicat. Numele si email-ul sunt obligatorii.

trimite