Aston Martin hydrogen

Aston Martin pe hidrogen, in cursa de la Nurburgring

Autor: Hitechpedia   |   
Data: 30.05.2013   |   
0 comentarii

Aston Martin a sustinut un adevarat `recital` eco-friendly la cursa de 24 de ore de la Nurburgring, demonstrandu-le tuturor de ce poate fi capabil un bolid care esapeaza doar apa. E vorba despre un model Aston Martin Rapide S cu motor pe baza de hidrogen, care a reusit sa echivaleze pe circuit performantele modelului standard, pe benzina.

 

Potrivit oficialilor echipei britanice, motorul V12 de 6.0 litri si 550 CP al lui Rapide S a fost modificat astfel incat sa ruleze pe benzina, pe hidrogen sau cu un mix de benzina si hidrogen. Singurele rezultate negative au fost o scadere a puterii motorului cu pana la 60 CP si timpi cu 15 secunde mai mult pe tur, decat in versiunea pe benzina.

 

Pentru a putea concura fara probleme, tehnicienii au montat in habitaclul lui Rapide S patru butelii cu hidrogen in stare gazoasa, care au marit greutatea totala a masinii cu 80kg. Totusi, spun ei, aceasta crestere este mai mica decat in cazul in care masina ar fi rulat in regim electric si ar fi fost necesara instalarea mai multor seturi de baterii.

 

Comentariul tau

Email-ul tau nu va fi publicat. Numele si email-ul sunt obligatorii.

trimite