Audi A1 E-Tron, alimentat cu energie solara direct din fabrica

Autor: Hitechpedia   |   
Data: 02.12.2010   |   
0 comentarii

2010_12_02 Audi Solar Power SystemLa inceput a fost E-Tron. Prezentat in premiera anul trecut la Frankfurt, era ceva mai mic in dimensiuni decat un R8, cu tractiune integrala Quattro si propulsat de patru motoare electrice. Pentru ca la marile targuri auto vestile bune circula repede, minunea eco-tehnologica a fost dotata cu 308 CP si o autonomie a bateriei Li-Ion de 248km.

 

Anul acesta, oficialii Audi au revenit cu picioarele pe pamant si au adus la Geneva un prototip hibrid mai citadin, mai cu stecheru-n priza si chiar mai accesibil: A1 E-Tron. Echipat cu un motor electric de 45kW (60 CP), micul aspirant la piruete tehnologice in proba de inele a atras suficiente aprecieri pozitive din partea criticilor din industria auto, pentru ca bosii din Ingolstadt sa ia in considerare probabilitatea introducerii modelului hibrid in productie de serie.

 

Pana cand europenii simpatizanti ai spiritul urban si indemanarii eco-friendly la volan vor putea incerca versiunea electrica a supermini-mobilului A1, oficialii Audi au identificat o problema inca apasatoare pentru noile generatii de masini hibrid: de unde pot fi alimentate cu energie?

 

Stapanii inelelor din industria auto au venit si cu solutia: alimentarea poate fi facuta cu electricitate provenita din energie solara. Zis si facut! Fabrica din Ingolstadt are deja aproximativ 11.600 metri patrati din plafon acoperiti cu panouri fotovoltaice. Pana de Anul Nou, aceasta suprafata va fi marita cu inca 7.500 de metri patrati. Cu alte cuvinte, 460 MWh de electricitate pe care Audi ii va folosi, in premiera, pentru necesarul de energie al fabricii din Ingolstadt si, in special, pentru alimentarea tuturor masinilor hibrid/electrice E-Tron.

 

Initiativa Audi scoate la lumina inca o inovatie remarcabila: cunoscuti pentru masinile premium si de lux fabricate, reprezentantii brandului german isi orienteaza activitatea catre facilitarea unei solutii complete de mobilitate pentru clienti. Nu mai vorbim despre o masina. Nici de parcuri auto. Ci de un sistem in care produsele – in cazul de fata masinile Audi – sunt integrate intr-un ciclu tehnologic si energetic responsabil, atat fata de publicul cumparator, cat si fata de mediul inconjurator.

 

2010_12_02 Audi Solar Power System 2

Comentariul tau

Email-ul tau nu va fi publicat. Numele si email-ul sunt obligatorii.

trimite