Q5

Audi Q5 cu motorizare 100% electrica

Autor: Hitechpedia   |   
Data: 05.01.2010   |   
0 comentarii

Gheata de pe carosabil, vremea urata, primele zile de lucru de dupa Anul Nou si perspectiva imediata a vacantelor de iarna petrecute la munte iti contureaza in minte formele dolofane, dar sigure ale unui SUV numai bun pentru astfel de expeditii. Iar daca nivelul consumului de combustibil este mai mic si mai benefic pentru mediul inconjurator, impusti doi iepuri deodata!

 

Vestea buna este ca oficialii Audi se gandesc tot mai serios sa lanseze solutii de motorizare 100% electrice pentru modelele comercializate. Potrivit lui Wolfgang Hatz – seful departamentului de dezvoltare a sistemelor de motorizare din cadrul Volkswagen Group, Audi pregateste lansarea unui model Q5 100% electric.

 

Aparitia electrizanta a unui Audi Q5 hibrid va fi posibila undeva la sfarsitul acestui an, in SUA. Asta pentru ca oficialii Audi vor sa se asigure de functionalitatea perfecta a liniilor de productie destinate vehiculelor electrice din gama de modele comercializate.

 

Audi nu este singurul producator european de SUV-uri de lux ecologice. Porsche se poate lauda deja cu Stormster, un SUV construit pe platforma lui Cayenne si propulsat de un motor electric Siemens de 367 CP care ii asigura o viteza maxima de 150 km/h si o autonomie de 200 de kilometri la o singura incarcare completa.

 

Anul trecut, Mercedes-Benz a lansat versiunea Hybrid a modelului ML 450. SUV-ul poate rula pe curent electric cu o viteza maxima de 55 km/h, depasirea acestei viteze fiind efectuata prin transferul automat al puterii pe motorul care functioneaza pe combustibili conventionali.

 

Comentariul tau

Email-ul tau nu va fi publicat. Numele si email-ul sunt obligatorii.

trimite