Audi R8 e-Tron – campion la Silvretta E-Auto Rally Montafon

Autor: Hitechpedia Guru   |   
Data: 15.07.2010   |   
0 comentarii

2010_07_15_Audi eTronPrezentat oficial anul trecut, in cadrul Salonului Auto de la Frankfurt (Germania), e-Tron este cel mai important demers al oficialilor Audi de a transforma vehiculele electrice din necesitatea unui consum mai curat si a protectiei mediului inconjurator, intr-un stil de viata. Derivat din Audi R8, prototipul expus la Frankfurt are patru motoare electrice – cate unul pe fiecare roata. Fiecare dezvolta cate 77 CP, deci un total de 308 CP care pot fi dezlantuiti fara consum de carburanti fosili.

 

Daca pana acum oficialii Audi au fost rezervati in declaratii cu privire la performantele lui R8 e-Tron, conceptul a putut fi vazut zilele trecute concurand in cadrul Silvretta E-Auto Rally Montafon, in Austria. Vestea buna este ca Audi R8 e-Tron a castigat acest raliu, devenind astfel primul prototip fabricat in Europa, care obtine primul loc intr-o competitie dedicata bolizilor electrici.

 

De aici putem trage o singura concluzie importanta: dincolo de apanajul tehnologic si scopurile stiintifice care au dus la aparitia unui prototip R8 electric, e-Tron este testat si pregatit pentru o eventuala lansare in productie de serie.

 

De ce avem nevoie de o supersportiva electrica? In primul rand pentru ca sofatul responsabil nu este ceva ce trebuie, dar ceva care poate fi foarte placut. Pentru ca o masina 100% electrica poate contribui la protectia mediului inconjurator si, in acelasi timp, poate fi foarte performanta. Pentru ca inovatiile tehnologice din ziua de astazi permit ca performantele sportive ale unui Audi R8 e-Tron sa fie echilibrate cu un consum decent de combustibil. Pentru ca un R8 e-Tron nu bazaie. Provoaca!

Comentariul tau

Email-ul tau nu va fi publicat. Numele si email-ul sunt obligatorii.

trimite