electric bus

Autobuze electrice pe strazile din Viena

Autor: Hitechpedia   |   
Data: 23.04.2013   |   
0 comentarii

Municipalitatea din Viena a mai bifat o bila alba in privinta transportului public ecologic. Autoritatile care se ocupa de transportul local vor achizitiona pana la mijlocul acestui an mai multe autobuze electrice de tip eBus, care vor circula pe doua linii din capitala Austriei.

 

Astfel, eBus-urile ale caror tehnologii de tractiune si alimentare cu electricitate au fost fabricate de Siemens, sunt extrem de silentioase si folosesc cu mult mai putina energie decat autobuzele diesel conventionale.

 

Inca un plus e ca noile baterii se incarca in mai putin de 15 minute. Soferii trebuie doar sa activeze pantografele extensibile care se conecteaza la reteaua electrica a tramvaiului vienez. Suplimentar, autobuzele au fost dotate cu sisteme de recuperare a energiei din franare.

 

Fiecare eBus are cate noua baterii din litiu si fosfat de fier, cu o capacitate totala de 96 kWh. Pe langa motor, acestea alimenteaza sistemele electronice de la bord, incalzirea si instalatia de aer conditionat. Autonomia noilor mijloace de transport electrice e de 150 de kilometri.

 

Comentariul tau

Email-ul tau nu va fi publicat. Numele si email-ul sunt obligatorii.

trimite