O2 Pursuit

Aventuri pe doua roti, cu propulsie pe aer comprimat

Autor: Hitechpedia   |   
Data: 08.02.2011   |   
1 comentarii

Daca tot exista masini fara volan si electronice fara fire, de ce n-ar fi si motociclete fara motor? Australienii de la Engineair s-au tot jucat pe hartie cu aceasta idee, pana cand au dat forma, functie, ambreiaj si acceleratie primei motociclete care ruleaza cu… aer comprimat. In loc de motor, O2 Pursuit are doar o butelie cu aer sub presiune si un dispozitiv care transforma aerul din butelie in sistem de propulsie.

 

Conceptul se adreseaza iubitorilor de adrenalina pe doua roti si terenuri accidentate, care se simt responsabili fata de mediul incojurator. O2 Pursuit, desenat sub forma unui motor de cross, poate circula atat pe vreme urata, cat si pe drumuri de tara si hartoape de margine de oras, la fel ca orice bolid pe doua roti si motor de 600 cmc.  Diferenta consta in faptul ca nu elimina dioxid de carbon.

 

Potrivit designerilor, lipsa unui motor conventional face ca acest enduro inedit sa fie mult mai manevrabil decat o motocicleta obisnuita, ceea ce ar putea convine bikerilor incepatori in ale terenurilor accidentate.

 

Singurul impediment este ca O2 Pursuit functioneaza doar pentru distante scurte. Cum ti s-a terminat aerul, esti nevoit sa schimbi butelia. Acest lucru duce la implementarea unei retele de statii de alimentare dedicate pentru motocicleta de teren. Ceea ce, bineinteles, ar fi cam greu de indeplinit in ziua de astazi, chiar si in tarile mai civilizate.

 

Comentarii

ambreiaj solenza

ha … chiar imi place chestia asta… cum de nu am auzit de ea?

12.02.2011

Comentariul tau

Email-ul tau nu va fi publicat. Numele si email-ul sunt obligatorii.

trimite