Biocombustibil triplu distilat. Scotienii stiu de ce!

Autor: Hitechpedia Guru   |   
Data: 25.08.2010   |   
0 comentarii

2010_08_25 Whisky BiofuelInca de acum doi ani cand cea mai noua generatie Ford Fiesta si-a facut debutul pe piata auto, am banuit ca e ceva suspect in legatura cu acest model de clasa subcompacta. N-am putut sa-mi dau seama pe moment daca e legat de numele petrecaret al masinii, ori designul care creeaza o oarece dependenta de stil si linii futuriste. A fost nevoie ca oamenii de stiinta de la Edinburgh Napier University sa isi faca publica noua descoperire, pentru a-mi da seama exact care e viciul celui mai mic model european din gama Ford.

 

Concret: unde e fiesta, se bea. Daca se bea, sunt petrecareti. Si cum petrecaretii in cauza trebuie sa ajunga si acasa, au nevoie de un mijloc de transport sigur, accesibil si cat mai eco-friendly. Daca se poate, chiar deloc poluant. Sa fie clar: nu incurajam sofatul sub influenta alcoolului! Doar ca, potrivit codidianului britanic The Observer, scotienii de la Edinburgh Napier University par a avea alte principii etice si de siguranta pe drumurile publice, din moment ce au inventat biocombustibilul pe baza de whisky. Da, ai citit bine: WHISKY!

 

Dupa ce s-au inchis in laboratoarele universitatii si au facut tot felul de experiemente cu mostre provenite de la Glenkinchie Distillery (o distilerie din East Lothian, Scotia), acesti cercetatori au ajuns la concluzia ca, testat pe bietul Ford Fiesta, noul biocombustibil pe baza de whisky este mai putin poluant decat etanolul.

 

Atentie: cum nu exista fum fara foc, nici bancurile cu scotieni nu au aparut fara a avea un sambure de adevar. Inventatorii acestei retete minune pentru biocombustibil si mai prietenos cu mediul inconjurator nu vor renunta cu una cu doua la secretul lor profesional. Asa ca nu te grabi sa torni sticla de Johnnie Walker in rezervorul Logan-ului tau! De fapt, biocombustibilul minune de productie scotiana este realizat din deseuri naturale ramase de pe urma fermentarii maltului de cereale si a multiplelor procese de distilare.

 

Ipoteza eco-friendly e sustinuta chiar si de Dr. Richard Dixon, unul dintre reprezentantii de seama ai organizatiei World Wild Fund for Nature (WWF) din Scotia, care confirma faptul ca acest compus din whiskey e una dintre cele mai ecologice alternative la biocombustibilii existenti pe piata, in prezent. Dupa asemenea declaratie, nu ne-ar mira ca si cercetatorii din Rusia sa priveasca cu alti ochi vodka lor traditionala, iar maramuresenii sa gaseasca o noua intrebuintare pentru palinca stramoseasca. Tarie sa fie, ca de energie nu duce Europa lipsa!

 

Comentariul tau

Email-ul tau nu va fi publicat. Numele si email-ul sunt obligatorii.

trimite