poza1

Blackfriars Bridge din Londra e pe cale sa devina cel mai mare pod fotovoltaic din lume

Autor: Hitechpedia   |   
Data: 09.07.2012   |   
0 comentarii

Pe langa Jocurile Olimpice care incep pe 27 iulie, in urmatoarele luni Londra va deveni orasul care gazduieste cel mai mare pod alimentat cu panouri fotovoltaice.

E vorba despre Blackfriars Bridge, un pod peste Tamisa a carui structura a fost construita in urma cu 126 de ani si care la finele anului in curs va avea peste 6.000 de metri patrati de panouri fotovoltaice.

Administratorul britanic al acestui proiect a facut public, zilele trecute, faptul ca se asteapta ca toate cele 4.400 de panouri solare instalate pe acest pod sa genereze cate 900.000 kWh de electricitate pe an, furnizand jumatate din necesarul energetic al zonei respective si contribuind la reducerea emisiilor de dioxid de carbon cu 511 de tone.

Si cum o constructie de asemenea proportii are toate sansele de a deveni epicentrul inovatiilor tehnologice englezesti, Blackfriars Bridge mai dispune de un sistem sofisticat de preluare si filtrare a apei de ploaie, precum si de ‘conducte’ speciale care directioneaza lumina naturala in portiunea circulabila de sub panourile fotovoltaice.

Comentariul tau

Email-ul tau nu va fi publicat. Numele si email-ul sunt obligatorii.

trimite