Brainstorming global pentru noul turn al Catedralei din Anvers

Autor: Hitechpedia   |   
Data: 18.03.2010   |   
2 comentarii

2010_03_18_Catedrala din Anvers_micCum poti completa un obiectiv turistic si religios din secolul al XIV-lea astfel incat intregul ansamblu architectural sa isi pastreze aura medievala si totodata sa se incadreze cat mai bine in planul de urbanizare al orasului in care se afla localizat? O idee buna este sa chemi o echipa de arhitecti care sa-ti propuna cateva solutii in acest sens. O idee eficienta este sa organizezi un concurs international prin care tineri pasionati de arhitectura si energie regenerabila sa propuna solutia arhitecturala vizata.

 

Acesta este si scopul concursului ‘Designing the Absent’ prin care participantii sunt indemnati sa participe la un brainstorming international cu privire la arhitectura turnului geaman al Catedralei din Anvers (Belgia).

 

Organizat de municipalitatea din Anvers cu un deadline stabilit pentru 20 aprilie 2010, concursul premiaza cele mai creative idei uploadate pe site-ul dedicat acestui proiect – www.designingabsence.com .

 

Pana in prezent, cel mai inovator proiect pentru noul turn al Catedralei din Anvers apartine americanului Tim Hobbelman si arhitectului olandez Chris Idema. Propunerea celor doi ofera o proiectie moderna si ecologica a turnului construit in secolul al XIV-lea.

 

2010_03_18_Catedrala din Anvers_before

 

Noul eco-turn are pereti acoperiti cu vegetatie si un sofisticat sistem de sprinklere care permite colectarea si directionarea apei de ploaie catre plantele de pe cladire. In locul vitraliilor, cei doi tineri arhitecti au preferat sa monteze panouri solare semitransparente care ar putea dezvolta suficienta energie cat sa permita functionarea sistemului de colectare si distributie a apei de ploaie.

 

Prin aceasta abordare, noul turn nu doar completeaza spectaculos arhitectura impunatoare a Catedralei din Anvers, ci creeaza si un ecosistem urban pentru pasari si alte vietuitoare care ar putea trai pe peretii noii constructii.

 

2010_03_18_Catedrala din Anvers_after

Comentarii

Tim Hobbelman

We won the competition!
Thanks for the post!
Check for more work on http://www.hobbelman.blogspot.com and chrisidema.nl

14.06.2010

elena

sa se tot faca concursuri internationale de care sa auda si urechea studentului si arhitectului roman, pt ca la noi cu aceste concursuri de idee mai rar si mai prost si tot pe pile……..un pic gresit dar ce sa ii faci……asteptam sa vina timpuri mai bune in arhitectura din romania……in rest inspiratie placuta

18.03.2010

Comentariul tau

Email-ul tau nu va fi publicat. Numele si email-ul sunt obligatorii.

trimite