Braziliana ecologica

Autor: Hitechpedia Guru   |   
Data: 15.06.2010   |   
0 comentarii

2010_06_15_Braziliana ecologicaDe mic mi-a placut fotbalul. Mi-a placut sa joc in fata blocului, sa joc in curtea scolii, sa chiulesc de la liceu pentru o miuta cu colegii si apoi sa ii fac cu ochiul colegei de banca, cu un ranjet tamp pe chip. Desi mi-a placut fotbalul inca din frageda copilarie, nu prea stiu sa joc fotbal. Stateam in aparare, mai incercam catre un dribling fara sorti de izbanda si priveam poarta ca pe un act de maxima reponsabilitate. Dar un lucru mi-a reusit intotdeauna: braziliana! Pentru cei care inca nu o stiu, figura asta presupune sa bagi un picior sub minge, iar cu celalalt sa o prinzi, din calcai si sa arunci balonul peste tine.

 

 

Braziliana inseamna simplitate, inseamna spectacol, inseamna inedit. In timpul adolescentei mele, braziliana era sinonima cu Ronaldo, show total in meciurile lui Inter Milano si goluri marcate artistic la Mondialele din 2002 organizate in Japonia si Coreea de Sud. Acum e 2010, iar Brazilia joaca in forta doua meciuri, simultan.

 

Primul la Campionatul Mondial de Fotbal, in Africa de Sud, unde intalneste reprezentativa Republicii Populare Democratice a Coreei. Celalalt meci este unul urban si de o constructie arhitecturala de exceptie, la 2010 Shanghai World Expo. In primul meci, cronicarii sportivi pun accent pe o victorie zdrobitoare in arena vuvuzelelor. La Shanghai, in schimb, oficialii Braziliei se intrec cu inca 191 de tari, simultan, pentru cel mai curat si mai evoluat oras al viitorului.

 

Construit sub tema ”Pulsing Cities: Feel the Life of Brazilian Cities”, acest stand sudamerican te invita sa descoperi diversitatea culturala si dinamica frenetica a oraselor braziliene, sub o cupola arhitecturala inspirata din exotismul padurilor tropicale.

 

Ce poti gasi in standul Braziliei de la 2010 Shanghai World Expo? Un spatiu autentic, eco-friendly, dedicat mediului inconjurator si fotbalului, unde chiar tu poti fi in mijlocul actiunii. Un teren virtual de fotbal pe care iti coordonezi jucatorul preferat, prin intermediul telefonului tau mobil. Dupa ce ai marcat golul de aur, esti invitat in Urban Scenes Room – camera unde poti trage cu ochiul spre viitor si, implicit, 2014 FIFA World Cup care va avea loc in Brazilia. Bucura-te de carnavalul de la Rio, volei pe plaja si o multime de alte sporturi care iti merita atentia. Si daca tot se vorbeste despre fotbal, panourile mari din acest sector sunt cadrul perfect pentru a urmari live evolutia Braziliei in meciurile din Africa de Sud.

Comentariul tau

Email-ul tau nu va fi publicat. Numele si email-ul sunt obligatorii.

trimite