Cabestan Sol Invictus: Primul ceas cu energie solara, din lume

Autor: Hitechpedia   |   
Data: 25.03.2010   |   
0 comentarii

2010_03_25_Cabestan Sol InvictusEcologic, indraznet, extravagant! Iata cele trei cuvinte care ar putea descrie noua capodopera tehnica a orologierilor de la Cabestan. Inditulat Sol Invictus, acest ceas total atipic fata de celelalte creatii pur elvetiene detine un secret care in scurt timp va face deliciul colectionarilor de piese orologice rare: este primul ceas din lume alimentat cu energie solara.

 

Lansat in prima jumatate a acestei luni, Cabestan Sol Invictus are pe ambele fatete celule fotovoltaice create special pentru a recepta energia solara chiar si in zone cu luminozitate moderata. Energia obtinuta de la celulele fotovoltaice este stocata in baterii speciale care alimenteaza micro-motoarele dedicate mecanismului tourbillon vertical din ceas.

 

Asta nu e tot! Pe langa alimentarea cu energie solara, Cabestan Sol Invictus este si primul ceas din lume care imbina mecanismele cu lant si fuzeta cu un mecanism tourbillon. Iata inca unul dintre motivele pentru care ceasul din imagine costa aproximativ 422.000 de euro. Un pret care sfideaza criza financiara, chiar si pentru cei mai excentrici colectionari.

 

Conceput de Jean-Francois Ruchonnet – nume cu greutate ale orologeriei elvetiene, ceasul Cabestan Sol Invictus urmeaza un design clasic inspirat dupa cel al renumitului fizician francez din secolului al XIX-lea, Leon Foucault.

 

Infiintat de Timothy Bovard, Jean-Francois Ruchonnet si Eric Coudray, Cabestan este unul dintre putinele branduri elvetiene de ceasuri de lux care sfideaza traditiile urmate de orologierii seniori, preferand abordari creative ale mecanismelor si elemente de design radical redefinite fata de creatiile celorlalti producatori.

Comentariul tau

Email-ul tau nu va fi publicat. Numele si email-ul sunt obligatorii.

trimite