green school

Cambridge University sprijina proiectele de tip Green School din Asia

Autor: Hitechpedia   |   
Data: 04.10.2010   |   
0 comentarii

Daca Romania este inca tara unde educatia scolara se face dupa standardele inapoiate ale datului peste mana, deschiderea catre Uniunea Europeana si, in general, catre occident, dovedeste alternative educationale net superioare si, bineinteles, vizibil mai civilizate. Pentru copiii romanilor cu dare de mana, aceste alternative inseamna inscrierea/admiterea in centre de invatamant de renume international. Pentru tinerii trecuti de bancile liceelor, dar cu situatii materiale peste medie, inseamna pregatiri suplimentare in centre universitare din Europa si SUA. Da bine la CV si ajuta la gasirea cat mai rapida a unui loc de munca bine platit.

<p>&nbsp;</p>

Cambridge University a lansat un program prin care cursantii – in general cu varste cuprinse intre 3 si 14 ani – nu invata neaparat limbi straine, notiuni de matematica si deprinderi utile in vederea asigurarii unei cariere profesionale stralucite. In schimb, sunt educati astfel incat sa devina foarte responsabili atat fata de ei insisi, cat mai ales fata de mediul inconjurator.

<p>&nbsp;</p>

Desfasurat in Bali, campusul Green School ofera elevilor inscrisi toate premisele unui trai decent bazat pe principii ecologice. Cladirile sunt facute doar din bambus, caramizi si lut, iar mobilierul din interior e fabricat din lemn reciclat din ambarcatiuni. Potrivit lui John Hardy, un fost bijutier canadian care a contribuit la lansarea Green School, toate resursele utilizate de elevii din campus provin din surse proprii. Prin proiectul Cambridge University puternic adaptat comunitatii locale, elevii din Green School invata notiuni de agricultura organica, reciclare si transport verde.

<p>&nbsp;</p>

Cursuri de energie regenerabila? Nicio problema! Elevii sunt dusi pe malul unui rau, unde li se explica cum functioneaza o centrala hidroelectrica si cum principiile insusite in urma acestor lectii pot fi aplicate in vederea construirii unei hidrocentrale in miniatura, care sa asigure energia electrica necesara campusului.

<p>&nbsp;</p>

In aceeasi programa de invatamant, elevii din campusul Green School invata despre amprenta individuala de dioxid de carbon, principii de functionare ale mecanismelor de energie alternativa, precum si moduri noi de prelucrare a lemnului de bambus, astfel incat sa inlocuiasca materialele poluante sau foarte greu reciclabile.

<p>&nbsp;</p>

Lansat in urma cu doi ani, acest demers didactic a inregistrat deja un succes atat de rasunator, incat initiatorii proiectului sustinut de Cambridge University si-au propus sa deschida campusuri Green School si in alte tari din Asia, precum India, Vietnam si China.

<p>&nbsp;</p>

Comentariul tau

Email-ul tau nu va fi publicat. Numele si email-ul sunt obligatorii.

trimite