Camera de garda. Cum sa diagnostichezi un politraumatism in mai putin de zece secunde

Autor: Hitechpedia   |   
Data: 28.03.2011   |   
0 comentarii

2011_03_28 Diagnosticarea multipla_1Accidente moto. Ciocniri auto. Leziuni suferite pe partia de ski. Lovituri incasate in ring, in sporturile de contact. Accidente suferite pe terenul de fotbal. Iata doar cateva exemple de traume care pot duce un sportiv de performanta de pe teren, direct in sectia de Urgenta a unui spital.

 

La fel ca si in cazul performantelor sportive, munca medicilor este contra timp. In general, un diagnostic exact nu poate fi dat usor. Cu atat mai putin in graba. Asa ca imagineaza-ti ce inseamna sa fii nevoit sa dai mai multe diagnostice, simultan, pentru un singur pacient!

 

Din fericire pentru cadrele medicale, diagnosticele multiple nu mai reprezinta un act imposibil. Mai ales cand au de partea lor cele mai high-tech aparate destinate camerelor de garda. Somatom Definition AS+ este un astfel de tomograf.

 

Tehnologia foarte avansata cu care este dotat ii permite sa ”imparta” si sa analizeze corpul omenesc in 128 de bucati separate, pe o suprafata de scanare lunga de doi metri. Astfel, poate detecta elementele unui politraumatism in cel mult zece secunde.

 

Apoi afiseaza toate datele in culori diferite si suprapuneri cromatice astfel incat medicii de garda sa poata trata pacientul in cel mai scurt timp. Datorita sistemului de management multi-trauma, Somatom Definition AS+ poate detecta aproape instantaneu fracturi, perforari sau dereglari ale organelor, precum si hemoragiile interne. In cazul unei urgente, doctorii pot avansa cu investigatiile medicale chiar si in cazul pacientilor necooperanti.

 

2011_03_28 Diagnosticarea multipla_2

Comentariul tau

Email-ul tau nu va fi publicat. Numele si email-ul sunt obligatorii.

trimite