Cand e soare afara, caldura ce-ti mai trebuie?

Autor: Hitechpedia Guru   |   
Data: 13.04.2010   |   
1 comentarii

Maximaler Raumkomfort bei minimalen Energiekosten - Neue Monte-RDe ce sa platesti agentul termic cand n-ai nevoie de el? De ce sa injuri ca la usa cortului cand afara e frig, caloriferele sunt reci, iar administratorul de bloc iti spune cu obisnuita lui nonsalanta ca s-au facut reparatii si mai trebuie sa astepti pana vine caldura? De ce sa te iei dupa Busu cand iti spune la televizor ca urmeaza sa ploua cand afara vezi ca-i soare? (nu e vina lui; transmite si el din datele de vreme probabila preluate de la INMH).

 

Multe dintre actiunile noastre zilnice depind de vreme. Dar daca ne trezim devreme, riscam sa nu mai actionam tarziu. O fi rau???

 

Din tolba cu vesti bune, a rasarit o stire care chiar te intereseaza. Siemens testeaza in Alpii Elvetieni un sistem inca prea destept pentru administratorii de bloc pensionari, dar care ti-ar putea face viata mai usoara. Concret, inovatia automatizata instalata (experimental) pe acoperisul cabanei Monte Rosa din Elvetia iti ajusteaza temperatura din interiorul imobilului in functie de vremea de afara.

 

Inginerii de la Siemens Building Technologies au facut astfel incat tot acest sistem sa monitorizeze non-stop vremea de afara, iar datele obtinute sunt preluate instantaneu de facilitatile de incalzire. Cand se apropie un front de aer rece – sistemul de incalzire ridica temperatura in cabana. Cand e cald afara, scade agentul termic astfel incat temperatura din interior sa fie constanta si totodata placuta.

 

Situata la o inaltime de 2.883 de metri fata de nivelul marii, cabana Monte Rosa genereaza electricitate din surse proprii si e alimentata cu apa din imprejurimi. Pe vreme insorita, curentul electric este generat de panouri solare de pe acoperis. Cand e urat afara, sursa de electricitate e schimbata de pe energie solara cu o unitate pe GPL (gaz petrolier lichefiat).

 

In plus, energia solara e utilizata prioritar pentru tratarea apelor menajere, redand cabanei autonomia energetica necesara. Simplu. Economic. Eficient!

Comentarii

Tweets that mention Cand e soare afara, caldura ce-ti mai trebuie? « HitechPedia -- Topsy.com

[...] This post was mentioned on Twitter by Andrei Rizescu. Andrei Rizescu said: Cand e soare afara, caldura ce-ti mai trebuie? – http://www.hitechpedia.ro/cand-e-soare-afara-caldura-ce-ti-mai-trebuie/1304.html [...]

13.04.2010

Comentariul tau

Email-ul tau nu va fi publicat. Numele si email-ul sunt obligatorii.

trimite