Cantitate mai mica de sange pentru testarea HIV

Autor: Hitechpedia   |   
Data: 02.07.2010   |   
0 comentarii

u2_inno_04_hiv-bluttest_1_458-276Procedura de testare HIV in Romania include, in prezent, doua analize: testul Elisa si testul Western Blot. Pentru a primi niste analize concludente, este necesar sa le faci pe amandoua. Prima sesiune de testare este gratuita si poate fi facuta in orice spital din orasele mari din Romania. Analize mai amanuntite pot fi facute doar in cateva centre din Bucuresti si te costa pana in 50 ron. Si intr-un caz si in celalalt, este nevoie de cateva probe de sange/tesut de la tine.

 

 

Vestea buna este ca specialistii de la Siemens Healthcare au dezvoltat o noua metoda de diagnosticare HIV, folosind o cantitate mult mai mica de sange. Testul adaptat pentru sistemul VERSANT kPCR Molecular implica doua componente: un sistem molecular pentru purificarea si detectarea acizilor nucleici si un sistem de testare dedicat pe detectarea virusilor HIV (HIV-1 RNA 1.0 Assay (kPCR)). In acest caz, prescurtarea kPCR vine de la Kinetic Polymerase Chain Reaction, o tehnica folosita pentru amplificarea si monitorizarea fragmentelor de ADN.

 

Spre deosebire de alte sisteme de testare HIV, acest procedeu dezvoltat de Siemens Healthcare detecteaza chiar virusii HIV si nu anticorpii asociati acestor virusi. In acest caz, monitorizarea cantitatii acizilor nucleici virali este posibila datorita particulelor magnetice folosite in sistemul molecular prezentat mai devreme.

 

Iata inca doua vesti bune! Prima: aceasta testare nu doare. A doua: este necesara doar o cantitate de 500 de microlitri de sange. Pentru a-ti face o idee asupra acestei cantitati, afla ca 1 microlitru reprezinta a milioana parte dintr-un litru. Adica extrem de putin. Ce primesti in schimb? Un diagnostic pertinent asupra tipurilor de virusi existenti in aceasta cantitate mica de sange, precum si nivelul de concentratie al acestor virusi. Pentru ca este mai bine sa iti faci analizele la timp si sa previi, decat sa tratezi!

Comentariul tau

Email-ul tau nu va fi publicat. Numele si email-ul sunt obligatorii.

trimite