CAR2GO: Car-sharing inteligent, la Berlin

Autor: Hitechpedia   |   
Data: 01.05.2012   |   
0 comentarii

berlinTe urci in masina ca intr-un taxi fara sofer, ai parte de intimitate la fel ca-n masina ta, parchezi si cobori ca intr-o statie de biciclete. Nu platesti benzina, uiti complet de CASCO, nu-ti faci griji pentru locul de parcare si nu-ti indoaie nimeni stergatoarele pentru ca ai oprit pe locul altuia. Platesti un abonament lunar, cu inregistrarea de 9,90 euro si 0,29 de eurocenti pe minut in timp ce te deplasezi. Sau 12,90 de euro pe zi. Atat.

 

In linii mari cam acestea sunt avantajele noului serviciu Car2go deschis in urma cu doua zile la Berlin. Masinile, in numar de 1.000, sunt modele Smart ForTwo pe care oricine le poate lua dintr-o parcare in alta a orasului, in schimbul unui abonament. Prin implementarea noii platforme de car-sharing, autoritatile berlineze urmaresc descongestionarea traficului urban si, implicit, niste masuri in plus de protectie a mediului inconjurator.

 

Ca tot vorbeam de bani, ar mai fi o serie de tarife pe care soferul amator de plimbari in sistem Car2go trebuie sa le cunoasca. De pilda, atunci cand masina este parcata, taxatorul contorizeaza mai departe, dar cu 9 eurocenti pe minut, in loc de 12,90 cat tarifeaza in timpul mersului. Totodata, oricine vrea o masinuta pentru 24 de ore, scoate din buzunar 39 de euro.

 

In ciuda preturilor un pic descurajatoare pentru un sofer de Bucuresti, administratorii Car2go din capitala Germaniei au incheiat deja primele contracte, 2.000 dintre berlinezi rezervandu-si abonamentele dorite inca dinainte de lansarea oficiala a serviciului.

 

Inca un detaliu important: in premiera la Berlin, Car2go a lansat si o aplicatie de smartphone, prin care doritorii de masini in regim de car-sharing pot localiza cel mai apropiat vehicul Smart disponibil si isi pot urma, automat, itinerariul catre locul unde acesta este parcat.

Comentariul tau

Email-ul tau nu va fi publicat. Numele si email-ul sunt obligatorii.

trimite