Casa P+1, alimentare integrala din resurse regenerabile, confort sporit

Autor: Hitechpedia   |   
Data: 14.12.2010   |   
4 comentarii

2010_12_14 Locuinta viitorului 1Cam asa ar putea incepe un anunt imobiliar din orasul viitorului. Asta daca anunturile de mica publicitate ar fi mutate integral pe Twitter sau, cel putin, pe platforme online similare, totodata dedicate tranzactiilor imobiliare. Cata vreme Guvernul nostru agita valurile ordonantelor de criza, in alta parte a Europei, mai exact in Germania, Ministerul Federal al Transporturilor, Constructiilor si Dezvoltarii Urbane organizeaza concursuri de arhitectura si urbanistica pentru proiectanti increzatori in utilitatea energiei provenite din resurse regenerabile.

 

 

Anul acesta, proiectul premiant se numeste Plus-Energy House si este creatia unui distins Prof. Dr. Ing. pe nume Werner Sobek, reprezentant al Institutului de Structuri Usoare si Design Conceptual (ILEK – Institute of Lightweight Structures and Conceptual Design) din Stuttgart.

 

Conceptul inovativ are un livingroom, trei dormitoare, doua bai, o bucatarie spatioasa si un garaj pentru doua masini, toate ”izolate” prin suprafete mari din sticla care minimalizeaza pierderile de energie. Fiindca tot am ajuns la acest capitol, afla ca panourile fotovoltaice amplasate pe acoperisul Plus-Energy House asigura suficienta energie electrica si termica, atat pentru ocupantii casei, cat si pentru alimentarea simultana a doua masini electrice parcate in garaj. Mai mult, surplusul de energie generat in casa este livrat in reteaua nationala de electricitate si contribuie semnificativ la componenta regenerabila a mixului energetic.

 

Desi tehnologia verde implementata intr-o locuinta implica investitii substantiale, toate aceste facilitati eco-friendly nu afecteaza cu nimic gradul ridicat de confort de care se bucura eventualii proprietari ai unei astfel de constructii. De fapt, toate elementele de noutate prezentate de catre designerii si proiectantii ILEK, precum si transformarea ocupantilor din consumatori in furnizori de energie pentru o anumita zona sau comunitate, au motivat autoritatile germane sa autorizeze constructia unui Plus-Energy House in Berlin.

 

2010_12_14 Locuinta viitorului 2

Comentarii

Hitechpedia

Iti multumim pentru recomandare! Este o idee foarte buna si cu siguranta vom scrie despre acest subiect, in viitorul apropiat.

14.12.2010

marina

as vrea mai multe informatii ,daca se poate,despre proiecte cu fonduri europene,,multumesc

14.12.2010

Hitechpedia

@Marina: un om informat face cat doi! Iintr-adevar, in Romania exista proiecte de case verzi. In aceasta pagina (Orasul inteligent) prezentam proiecte si solutii accesibile pentru imobile (birouri sau locuinte), care ar putea fi implementate si la noi, cu succes.

14.12.2010

marina

interesant,inca o data,dar sa stii ca si noi avem astfel de programe(la Botosani),dar cei mai multi nu au aplicat pentru fonduri pt ca nu au informatiile necesare,este mai bine,dupa altii,sa-l tii pe roman neinformat,nu-l destepta ca te intrece,succes,aflu multe informatii

14.12.2010

Comentariul tau

Email-ul tau nu va fi publicat. Numele si email-ul sunt obligatorii.

trimite