poza1

Cat consuma cele mai silentioase locomotive diesel electrice din lume

Autor: Hitechpedia   |   
Data: 04.04.2012   |   
0 comentarii

La sfarsitul lunii decembrie 2010, Siemens a semnat un contract de livrare pentru doua locomotive diesel electrice de ultima generatie catre operatorul feroviar roman Cargo Trans Vagon SA.

Noutatea este ca printre avantajele utilizarii celor doua locomotive de tip ER20 BF se numara nivelul foarte redus de poluare, atat din punctul de vedere al noxelor, cat si din punctul de vedere al nivelului de zgomot. Cele doua locomotive fac parte din familia „EuroRunner” si sunt cele mai silentioase locomotive diesel electrice din lume la ora actuala.

Locomotivele sunt utilizate in transportul feroviar de marfa, iar datorita performantelor tehnice de exceptie vor putea remorca trenuri de tonaje sporite cu pana la 50% fata de locomotivele similare existente in operare in tara, in conditiile unui consum de combustibil redus cu pana la 25%.

Valoarea aproximativa a contractului este de 5 milioane Euro, incluzand si serviciile de mentenanta care vor fi efectuate impreun cu un partener local. Livrarea celor doua locomotive a fost efectuata in aprilie 2011 si detin un pachet de dotari suplimentar pentru Romania, fiind autorizate de catre Autoritatea Feroviara Romana.

Comentariul tau

Email-ul tau nu va fi publicat. Numele si email-ul sunt obligatorii.

trimite