emissions

Cat ne pasa cu adevarat de mediul inconjurator?

Autor: Dan Santimbreanu   |   
Data: 11.11.2009   |   
0 comentarii

Traim o viata pe repede inainte fara sa ne mai gandim pur si simplu la mediul inconjurator. Fiecare actiune a noastra are repercusiuni inimaginabile pentru planeta care ne gazduieste de milenii. Pana acum toti care realizasera pericolul s-au limitat la dezbateri TV si actiuni de sensibilizare a publicului larg. In prezent guvernele mondiale realizeaza pericolul creat de efectul emisiilor de Co2 si au decis sa implementeze politici de mediu sustenabile si care pe termen lung ar trebui sa poata fi coantificate in rezultate vizibile pentru mediul inconjurator.

 

Se pot face atat de multe lucruri concrete care facute individual par a fi atat de mici si fara repercusiuni dar care imbratisate de un numar cat mai mare de indivizi vor produce o adevarata revolutie revrde reusind poate sa schimbe balanta in acest adevarat razboi al secolului 21.

 

De ani buni unele ONG-uri au atras sustinatori din randul tinerilor. Acum este momentul sa ducem acest proiect mai departe. In unele tari din vest am vazut oameni de varsta a treia care colectau selectiv de la baterii uzate pana la plastic si sticla. In Romania principiul strangatorului inca mai functioneaza. Indiferent daca iti trebuie sau nu pastrezi mereu acea sticla de sos tomat care va putea fi refolosita pentru dulceata sau pentru alt proiect culinar. La fel si cu sticlele PET. Dozele de aluminiu ajung in pubele de gunoi standard si de ce sa nu o recunoastem uneori ajung direct pe peluza unui parc, traseul acestei doze urmand a fi unul extrem de lung si anevoios pana va ajunge intr-un centru de reciclare, asta daca va ajunge intr-un final.

 

Trebuie sa reusim sa activam constientizarea pericolului din partea publicului larg catre activitatile de CSR in domeniul mediului inconjurator pentru viitorul nostru si am urmasilor nostri. Ceea ce facem noi astazi va avea repercusiuni in 100 de ani de acum incolo. Tu ce faci?

 

Comentariul tau

Email-ul tau nu va fi publicat. Numele si email-ul sunt obligatorii.

trimite