Cat rezista un telefon scufundat intr-un agent de stingere a incendiilor?

Autor: Hitechpedia Guru   |   
Data: 24.02.2010   |   
2 comentarii

HitechpediaTV test telefon

 

Senzatia pe care o traiesti cand iti vezi propriul telefon sub apa este greu de descris in cuvinte. De indata ce observi primele bule de aer iesind din mufa de alimentare, instinctiv ti se desfasoara prin minte, rand pe rand, numerele inscrise in agenda telefonica, lista de contacte apelate, sms-uri, date si carti de vizita electronice – toate duse pe apa sambetei.

Nu si in cazul agentului de stingere folosit de sistemul Siemens Sinorix 1230. Destinata zonelor de IT, centrelor de date si spatiilor unde se depoziteaza/utilizeaza documente printate, aceasta solutie stinge incendiile fara sa deterioreze circuite electronice sau hartii.

“Pe langa sistemele de detectie si alarmare la incendii, Siemens ofera si solutii complexe de sisteme de stingere. Una dintre cele mai avansate solutii de acest gen este cea bazata pe gazul de stingere Novec 1230, solutie dezvoltata de firma 3M din SUA. Avantajul acestei solutii consta in faptul ca este total inofensiva la utilizare in cazul stocarii de elemente electronice”, a precizat Silviu Sorici, director al Departamentului de Fire Safety and Security (FSS) de la Siemens.

Cu aceste date in minte, am pornit la desfasurarea testului. Am luat un vas, am turnat agentul de stingere din sistemul de stingere a incendiilor Sinorix 1230 si am inserat telefonul lui Silviu inauntru. Ma asteptam sa se stinga sau macar sa-si piarda semnalul. Aparatul a functionat perfect.

Dupa asa experiment, am prins si eu curaj. Am dat play lui Michael Buble si am lasat functia MP3 a telefonului sa cante ‘Come Fly With Me’, scufundat in agentul de stingere a incendiilor. Dupa cum se poate vedea si din reportajul realizat exclusiv de Hitechpedia, telefonul a ‘cantat’ fara intrerupere, iar ecranul ‘inundat’ cu lichid a confirmat performantele acestui nou agent de stingere.

De asemenea agentul de stingere al incendiilor este excelent pentru protejarea arhivelor sau a bibliotecilor el nedistrugand hartia ci atacand doar focul. Un alt test efectuat exclusiv de Hitechpedia.ro puteti urmari in cele ce urmeaza:

Fii la curent cu cele mai noi inovatii pe Hitechpedia si urmareste reportajele inedite pe care ti le-am pregatit pe Hitechpedia TV!

Comentarii

iPhone impermeabil » Blogu lu 1nu

[...] au produs acel lichid și, după o căutare temeinică pe blogurile de specialitate, l-am găsit: Cât rezistă un telefon scufundat într-un agent de stingere a incendiilor?. Citește articolul și urmărește filmulețele, sunt scurte și [...]

11.01.2012

Telefoane mobile: cât rezistă în lichid? » DanDragomir.biz: stiri online

[...] am citit pentru prima oară titlul, eram sigur că oamenii de la HighTechPedia își plâng telefoanele [...]

24.02.2010

Comentariul tau

Email-ul tau nu va fi publicat. Numele si email-ul sunt obligatorii.

trimite