ice hotel

Cazare la rece, in Muntii Fagaras

Autor: Hitechpedia   |   
Data: 12.12.2012   |   
0 comentarii

Ai chef de o vacanta de iarna la rece? Nu mai cauta de zor pe site-urile de turism oferte la hotelurile de gheata din Austria si Suedia. In timp ce tu citesti aceste randuri este construit, pentru al optulea an la rand, hotelul de gheata de la Balea Lac, aflat in rezervatia naturala Muntii Fagaras. Mai exact la numai cateva sute de metri de cabana Balea Lac, dupa cum informeaza Green Report.

 

De fapt, inca de pe 3 decembrie o echipa de 10 muncitori inarmati cu lopeti fac caramizi de gheata, fara mortar, pentru a inalta singurul hotel de acest fel din Europa de Sud-Est. Bucatile de gheata sunt taiate din apa inghetata a lacului, iar cofrajele in care sunt facute caramizile sunt confectionate din lemn.

 

Astfel, edificiul construit numai din gheata va avea 14 camere si 3 igluuri care vor fi unite prin coridoare si va functiona pana la venirea primaverii. Totusi e de preferat ca daca iti rezervi o camera la rece, sa te imbraci bine, fiindca temperatura din interior nu depaseste 2 grade Celsius.

 

Ideea construirii unui hotel de gheata apartine in realitate primarului din Avrig, Arnold Klingeis. Anul trecut, peste 9.000 de turisti au vizitat acest hotel. Iar din acest an, complexul, care include chiar si o biserica de gheata, va fi inaugurat cu trei zile inainte de Craciun.

 

Comentariul tau

Email-ul tau nu va fi publicat. Numele si email-ul sunt obligatorii.

trimite