Ce minuni poti face cu o consola Xbox Kinect in sala de operatie

Autor: Hitechpedia   |   
Data: 29.02.2012   |   
0 comentarii

Technik von Spielkonsole im OperationssaalDin 2010 incoace, platforma Kinect pentru XBOX360 a adus un suflu de aer proaspat pentru iubitorii de jocuri pe console. Pana la urma, ce poate fi mai placut decat sa te joci natural, ecranul sa-ti reproduca miscarile si totul fara ca macar sa tii un singur joystick in mana? In plus, efectuezi comenzi vocale pentru filmul preferat si poti chiar sa-ti urmezi programul zilnic de fitness.

 

Ce-ai zice, insa, daca senzorii Kinect ar controla nu doar actiuni din jocurile video, ci si imaginile medicale? Sau daca medicii chirurgi isi pot folosi miscarile lor naturale pentru a studia radiografiile, pana in cele mai mici detalii? Suna fantastic. Dar acum, din acest an, acest lucru este posibil.

 

Inginerii de la Siemens Healthcare au reusit sa adapteze tehnologia Xbox a celor de la Microsoft astfel incat sa raspunda la fel de rapid si spectaculos in analizele de imagistica medicala cardiaca, neurologica, chirurgie plastica, precum si pentru celelalte departamente specializate ale unei institutii sanitare.

 

Sistemul, inca indisponibil comercial, ar putea fi folosit in viitor drept suport pentru  interventiile chirurgicale minim invasive. Astfel, o operatie ar putea fi coordonata printr-o singura catetera, senzori cu raze X transversale si imagini tridimensionale.

 

Singura problema aflata in curs de rezolvare este incapacitatea Xbox Kinect de a gestiona miscari lente si precise. Din acest motiv, acum este construita o platforma ajutatoare, care sa identifice mainile chirurgilor printr-o tehnologie cu raze infrarosii. Astfel, parametrii virtuali ar putea fi sincronizati astfel incat sa arate pe ecran exact portiunea operata, chirurgul facandu-si meseria asemenea unui dirijor.

 

Opera tehnologica derivata din Xbox Kinect urmeaza sa fie testata la scena deschisa in doua spitale, in conditii semi-realiste. Adica doar cu pacienti virtuali.

Comentariul tau

Email-ul tau nu va fi publicat. Numele si email-ul sunt obligatorii.

trimite