Ce poate face un antivirus dedicat pentru aparatura de imagistica medicala

Autor: Hitechpedia   |   
Data: 27.09.2011   |   
0 comentarii

Magnetom SymphonySe spune ca la pomul laudat sa nu te duci cu sacul. Exceptia de la ‘regula’ consta in urgentele medicale, mai ales cand clinica vizata este dotata cu un dispozitiv de inalta performanta, pentru procedurile de imagistica medicala. Intr-un astfel de spatiu medical, fluxul de pacienti este atat de mare, incat radiografiile realizate sunt stocate si trimise in retea in cel mai scurt timp posibil, astfel incat dispozitivul sa fie gata pentru un nou pacient, in doar cateva minute.

 

Totodata, aparatele medicale pot cadea prada virusilor. Evident, nu vorbim despre virusi tratabili medical. Ci virusi informatici care, asemenea ‘rudelor’ de PC, pot da peste cap un intreg ansamblu medical tehnologic. E lesne de inteles ca, dintr-o simpla eroare informatica, functionarea unui aparat de imagistica medicala poate duce la urmari neplacute.

 

Un caz de acest gen s-a intamplat la sectia de radiologie a universitatii Ege din Turcia. Aparatul care a avut de suferit de pe urma virusului informatic a fost un Magnetom Symphony din 2002. Rezultatul? Scannerul medical n-a mai functionat deloc. In acest caz, problema principala a fost faptul ca responsabilii de IT ai universitatii nu au achizitionat un program antivirus, lasand acest dispozitiv prada oricarui atac informatic.

 

Pentru a preveni astfel de situatii nedorite a aparut Siemens Virus Protection, un program antivirus destinat exclusiv aparaturilor medicale inteligente. Practic, antivirusul monitorizeaza intregul sistem in timp real, creste durata de viata a ansamblului high-tech medical si reactioneaza imediat in cazul vreunei amenintari cu virusi sau troieni informatici. In plus, Siemens Virus Protection beneficiaza de actualizari in timp real dintr-o baza globala de virusi, tocmai pentru a putea face fata oricarei urgente din spitalele in care este instalat.

Comentariul tau

Email-ul tau nu va fi publicat. Numele si email-ul sunt obligatorii.

trimite