Cea mai mare aeronava din lume decoleaza pe baza de combustibili obtinuti din alge

Autor: Hitechpedia   |   
Data: 31.05.2010   |   
0 comentarii

Bullet 580_1Bullet 580 este numele celei mai mari aeronave din lume, care va fi lansata chiar in acest an si functioneaza pe baza de combustibili fosili produsi din alge marine. Lung de 72 de metri si cu un diametru de 20 de metri, dirijabilul produs de E-Green Technologies poate transporta incarcaturi de pana la 907 kg, la o altitudine de 6.000 de metri si o viteza maxima de 128 km/h.

 

Aeronava fabricata de E-Green Technologies reprezinta o premiera pentru industria aeronautica mondiala deoarece combina dinamica unui dirijabil cu sistemul de propulsie pe baza de combustibili 100% ecologici obtinuti din alge, rezultind o solutie de deplasare eco-friendly la inalta altitudine.

 

Un alt element de noutate al aeronavei Bullet 580 este reprezentat de nacela fabricata dintr-un nou tip de kevlar, gros de un centimetru si cu o rezistenta de 10 ori mai mare decat cea a otelului – ceea ce o face potrivita pentru transportarea in siguranta a incarcaturii si a pasagerilor.

 

Primul zbor al lui Bullet 580 a fost programat pentru sfarsitul acestui an si va transporta o echipa de specialisti de la NASA si Old Dominion University, plus echipamentele corespunzatoare pentru masurarea nivelului de umiditate din diverse portiuni de sol.

 

Chiar daca umflarea dirijabilului dureaza nu mai putin de sase ore, E-Green Technologies planuieste construirea unei flote de cateva aeronave de acest gen care urmeaza a fi inchiriate cu preturi cuprinse intre 200.000 si 550.000 de lire sterline pe luna, in functie de complexitatea transporturilor solicitate de clienti.

 

Bullet 580_2

Comentariul tau

Email-ul tau nu va fi publicat. Numele si email-ul sunt obligatorii.

trimite