Cea mai rapida bicicleta electrica din lume atinge 100km/h

Autor: Hitechpedia   |   
Data: 20.07.2010   |   
1 comentarii

2010_07_20_Cea mai rapida bicicleta_1Pe doua roti, viata este mai palpitanta! Iata de ce inginerii in senzatii tari de la PG Bikes, nu e nevoie de un motor puternic pentru a dobori un record de viteza. Ajunge un cadru solid, doua roti din fibra de carbon, un ghidon, un motor electric, un set de pedale si 60 de zile pentru a construi cel mai rapid e-bike din lume.

 

Botezata BlackTrail, bicicleta electrica produsa de PG Bikes are o viteza de croaziera de 30-50 km/h si poate atinge o viteza maxima de 100 km/h, datorita sistemelor avansate de transformare a energiei kinetice in electricitate si totodata de stocare a acestor resurse, in vederea utilizarii lor atunci cand sunt necesare.

 

Fabricata din fibra de carbon, aliaje de aluminiu aprobate si utilizate de NASA, titan si magneziu, bicicleta BlackTrail are o greutate totala de numai 19,8 kg, fiind prevazuta cu un set de roti tot din fibra de carbon, a caror greutate totala ajunge la numai 1.600 de grame.

 

Asta nu e tot! BlackTrail poate rula cu viteza maxima pret de cel mult 60 km, iar daca te simti suficient de temerar astfel incat sa dai la pedala vreo doua ore si jumatate, iti poti asigura o autonomie a motorului electric de aproximativ 200 km. Adica un drum dus-intors de la Bucuresti la Targoviste, cu tot cu deranjul iesirii din Capitala.

 

Inevitabil, ajungem si la pretul acestei bijuterii tehnologice. Cum excesul de zel ingineresc cu cheltuiala se tine, PG Bikes a decis productia BlackTrail in editie limitata la numai 667 de exemplare, fiecare numerotate individual. Pretul final solicitat de producatorul german este echivalent cu cel al unui apartament de doua camere si 57mp intr-un bloc din Drumul Taberei: 60.000 de euro.

 

2010_07_20_Cea mai rapida bicicleta_2

Comentarii

ursulean casian

sal tare bita nu mio dai mie pe gratis

15.11.2010

Comentariul tau

Email-ul tau nu va fi publicat. Numele si email-ul sunt obligatorii.

trimite