poza1

Cea mai rapida masina electrica din lume, cu 177 CP mai puternica decat un SLS obisnuit

Autor: Hitechpedia   |   
Data: 05.10.2012   |   
0 comentarii

Ce Mercedes-Benz din gama SLS poate fi mai puternic decat un SLS AMG? Raspunsul la aceasta intrebare a fost prezentat oficial la Salonul Auto de la Paris, sub forma versiunii electrice SLS Electric Drive. Cea mai puternica masina electrica are cate patru motoare electrice sincronizate, cate unul pe fiecare roata si, bineinteles, tractiune integrala.

Propulsoarele electrice din dotarea prototipului Mercedes-Benz SLS Electric Drive cantaresc fiecare cate 45 de kilograme si, impreuna, dezvolta o putere de 740 CP. In alta ordine de idei, cu 177 CP mai puternic decat un SLS AMG cu motor V8 de 6,2 litri.

Pentru o cat mai buna experienta de condus, inginerii de la Mercedes-Benz au dotat acest SLS Electric Drive cu doua cutii de viteze independente care actioneaza direct fiecare ax, in timp ce sistemul AMG Torque Dynamics actioneaza separat fiecare roata, in functie de tipul de tractiune disponibil, in trei moduri: Confort, Sport si Sport Plus.

La capitolul performante, SLS Electric Drive nu se dezminte. Atinge suta la ora in 3,9 secunde si o viteza maxima limitata electric la 249 km/h. Electricitatea necesara dezlantuirii celor 740 CP vine dintr-un pachet de baterii Li-Ion racite pe baza de lichid si pozitionate in spatele fotoliilor, cantarind in total 548 de kilograme.

Mercedes-Benz SLS Electric Drive va intra in productie de serie de anul viitor, la un pret de start de 416.500 de euro.

Comentariul tau

Email-ul tau nu va fi publicat. Numele si email-ul sunt obligatorii.

trimite